14 oktober 2009

Meisjes! Ze maken ons kapot meneer! En mevrouw natuurlijk

Ik heb altijd gezegd dat ik met 2 kinders van ongeveer dezelfde leeftijd een fulltime job zou ambiëren. Meer nog: ik deed misschien nog wel vrijwillig nachten ergens.

Dochter heeft een vriendinnetje mee van school. Geweldig meisje, daar niet van, maar 2 meiden van 6, dat heeft een giechelfactor die zelfs al op de vijf minuten auto van school naar huis leidt tot hoofdpijn.  Want aan zoveel joie de vivre doet mijn dochter in haar eentje niet.

Middageten biedt 10 minuten relatieve stilte.  Dan besluiten ze naar boven te trekken. Mijn eerste gedachte is dat het jammer is dat ik geen sleutel van haar kamer heb.

En dat dacht mijn zoon vast ook, nadat hij gewekt werd door het kloppen op de deur van twee semi-hysterische meiskes.  Zoon staat noodgedwongen op na een nacht stappen - die Hogeschoolstudenten hebben nogal een leven zenne - en ondergaat het dwepen van het vriendinnetje.  Grote Broer scoort altijd bigtime bij de vriendinnen van Dochter.

Poffertjes rond drie uur, en vooral de belofte ervan brengen nog wat stilte. Ondertussen laat ik uiteraard nog 300 honden uit, of zoveel lijken het er toch, heeft de zoon AutoMiserie en dan...dan komt de vraag.  Mag de vriendin blijven slapen.

Ja dat mag ze. Dus ik zit nu met twee 6-jarigen tot morgenvroeg half negen. Wil iemand met mij een nachtshift ruilen?  Aub?

Commentaren

Heb je zo geen tuinhuisje of zo in den hof staan? Dan kan je ze daar toch laten slapen op een luchtmatras onder het mom van avontuurlijk enzo? Maar ja, 't is al wat aan de koude kant zeker, 's nachts?

Gepost door: rozebril | 14 oktober 2009

Ik wil wel ruilen. Maar dat wil jij dan weer niet misschien

Gepost door: annava | 14 oktober 2009

Ruilen? Ruilen? Nee, want ik vind dat jij dat goed doet. Hondje op tijd buiten laten, dochter + vriendinnetje van school halen, poffertjes bakken... Heel voorbeeldig!

Gepost door: Madame | 15 oktober 2009

Poffertjes begot. Hier krijgen ze alleen voorverpakte pannenkoeken of cake van bij de bakker.

Gepost door: Tine | 15 oktober 2009

Ik wil ook wel een nachtje ruilen. Maar ik denk dat je dan van de regen in de drop belandt.

Gepost door: Lichtindeduisternis | 15 oktober 2009

klinkt heerlijk, eerlijk gezegd. die slapen ten minste rond den elven... niet? tenzij het vriendinnetje heimwee krijgt natuurlijk...

Gepost door: ysabje | 15 oktober 2009

De commentaren zijn gesloten.