15 oktober 2009

Meisjes! Deel twee.

Nou goed eigenlijk. Aangenaam. Verrijkend vooral. In de optiek dat ik mij zeer gelukkig prijs met mijn éne 6-jarige.

Waren ze dan niet gezellig? O jawel.  Het avondeten verliep vlekkeloos. Dwz dat ze niet of nauwelijks gemorst hebben. Gegeten evenmin, bedacht ik toen ik de resten van het bord schraapte. Maar dat kan aan de poffertjes gelegen hebben.

Gaston presteerde het om zijn verteerde maal op het tapijt te deponeren waar het vriendinnetje uiteraard intrapte. Maar dat kon het kind niet helpen.

Het bad was een en al jolijt. Vooral toen ze mij riepen met de mededeling dat ze allebei in bad geplast hadden. 6 jaar he mensen. Kid you not.  Maar kom, niks dat niet afgespoeld kon worden. 

Het gaan slapen viel heel goed mee. Slechts een keer of zestig heb ik moeten zeggen dat ze moesten slapen.  Dreigingen met doorvertellen aan De Juf boden uiteindelijk soelaas. En rust.

Waar ik des ochtends slechts 100 keer moet herhalen dat de kleren nu écht aan moeten, was dit nu 400 keer. En dat met slechts 1 kind meer. Die hogere wiskunde is aan mij niet besteed.

Maar dat komt omdat ze 'crèche' aan het spelen waren. Dus blijf vooral niet thuis voor uw kinders want u neemt hen blijkbaar een essentiële ervaring af, zijnde de kinderopvang.

Dat ik al van voor de zevenen op was omdat ik dubbel zoveel boekentassen moest voorzien van eten, koek, fruit en drank en eigenlijk mentaal al wel voorbereid was op ochtendlijke recalcitranties, dat geeft niks.  Uiteindelijk had de hond mij toen toch al wakker geblaft.

'Wanneer mag ze nog eens blijven slapen?' bedelde Dochter na schooltijd.

'Weldra meisje,' zuchtte ik diep.  Want ze had het toch zo fijn gehad.

Commentaren

! Tsss, Vogel tot Dochter gepromo[i]veer[/i]d.

Gepost door: sodade | 15 oktober 2009

Ah nee hé! De volgende keer moet Vogel/Dochter naar ginder. Anders blijft dat niet duren, seg.

Gepost door: Tine | 15 oktober 2009

Snap je nu waarom ik een kindermeisje heb? Met 4 kinderen (2 Pubers, 2 Kleuters), een fulltime job, logeerpartijtjes, feestjes en last but not least, een Man (!!!), heb ik dat gewoon verdiend!

Gepost door: JeMaMuse | 16 oktober 2009

en dan dacht ik dat ik een rotdag had gisteren ! Whoehaha dat was dan nog een lachertje vergeleken met die van u ...

Gepost door: annliesbet | 16 oktober 2009

Blijven slapen op een doordeweekse schooldag? ik weet zéker dat dat in mijn tijd niet kon. Misschien moet ge terug een Strenge Moeder worden?

Gepost door: madam arabelle | 16 oktober 2009

De commentaren zijn gesloten.