05 november 2009

L'enfer c'est les vacances. En Wijnegem natuurlijk.

'Gaan we morgen naar het shopping centrum?' vroeg dochter. Nu weet u dat ik eigenlijk nog liever onder een tram loop, maar ik had het kind al 4 dagen niet moeten entertainen, dus vond ik dat ik best eens een effort mocht doen. En ik moest trouwens in de Fnac zijn. Dus ik stemde toe. Alles beter dan Plopsadinges, dacht ik bij mezelf.

Mijn 'ja' had amper mijn lippen verlaten of ze vertelde mij dat de Sint er ook zou zijn. Ik had het kunnen weten, dat ze niet enkel etalages wou gaan kijken.

Al a priori rologend (ik) vertrokken we voor 10u naar het filiaal van de hel. Om de meute voor te zijn. En dat lukte heel aardig. Niet in het minst omdat de Sint pas om 14u present zou zijn, leerde een affiche aan het Sinthuis mij.

'Komen we om twee uur dan terug, mama?' Dus voor 2 uur vertrokken we wederom naar Wijngem. Al lang niet meer de illusie koesterend de meute voor te zijn, maar nu ook niet helemaal mentaal voorbereid op de drie miljard aanwezigen. Waarvan 2 miljard aan het aanschuiven voor de Sint.

Een Amikabrooddoos en een faux-barbie later waren dochter en ik het roerend eens dat we niet gingen aanschuiven. Omkoperij loont. Ik geef u nog even mijn exacte woorden mee: 'We gaan naar de speelgoedwinkel en ge moogt hetiseenderwat kiezen, als ik hier maar niet moet tussen gaan staan.'

Ik zou opvoedingsboeken moeten schrijven. Effenaf.

 

Commentaren

De sint zou het moeten horen.
Iets anders, ik was gisteren op een leuk verjaardagsfeestje. 't Is te zeggen, mijn oudste dochter van bijna 5 was uitgenodigd, en het zag er zo goed uit dat ik zelf ook gebleven ben. Gij zocht toch nog een pre-kerst oplossing, niet?

Gepost door: vermiljoen | 05 november 2009

ah daarmee dat ik bijkanst te laat was voor mijn afspraak bij den doktoor ! Al die duzende kinders die perse naar Sinterklaas willen ... 't is begot just allerheiligen geweest !

Gepost door: ann | 05 november 2009

@Vermiljoen: Bring it on woman!
@Ann : ik overweeg om getuige van...te worden, die doen tenminste niet mee met sintgedoe. Het is alleen dat ik vrees ooit nog wel eens een bloedtransfusie van doen te hebben ;)

Gepost door: De Huisvrouw | 05 november 2009

En dan ben je verbaasd dat je dochter te weten komt wie nu precies de sint is.
#fail

Gepost door: Pierre Elitaire | 05 november 2009

Daar heb ik geen enkele hint toe gegeven, mijn beste would be schoonzoon!

Gepost door: De Huisvrouw | 05 november 2009

ZUCHT, ik stond daartussen aan te schuiven met een vierjarige die toen we er bijna waren DRINGEND moest plassen en een zesjarige die de sint zelfs geen blik waard vond! Wacht tot ge oma zijt !!!!

Gepost door: omamoetje | 05 november 2009

Huisvrouw, gij zijt SUPER !!

Gepost door: Sandra | 05 november 2009

Merci Sandra, nu de rest van de wereld nog die het erkent ;)

Gepost door: De Huisvrouw | 05 november 2009

Ik zou ze kopen! uw opvoedingsboeken!

Gepost door: Silvie | 05 november 2009

Hahaha hele goede oplossing !! Wat komt de sint vroeg bij jullie zeg, hier komt hij de 14e. Eigenlijk ook nog een week of 3 te vroeg ;-)

Gepost door: Janne | 06 november 2009

Ik gruwel van het shoppingcenter. Ik gruwel nog meer van de gedachte dat ik daar ooit met mijn kinders naar toe moet. En als de sint daar binnen een jaar of drie nog steeds op bezoek komt dan ga ik in eigenste persoon gans dat gebouw afbranden.

Gepost door: annava | 09 november 2009

Huisvrouw, gij zijt een lompe koei!
(Sandra? Wat zegt gij nu?)
Komaan begod, de sint in Wijnegem shopping... die ramp voorspellen, daar hoeft ge echt niet hoogbegaafd voor te zijn hoor.
Daarbij : één telefoon naar mij en deze catastroof was u bespaard gebleven.
Daarbij 2 : Ik dacht dat de sint pas later met de boot aankwam? (opgezocht : 14 november)
En nu gij weer.

Gepost door: zapnimf | 23 november 2009

De commentaren zijn gesloten.