12 november 2009

In balans, mét resultaat.

De zoon heeft al examens, en die schijnen zich om de 6 weken te herhalen. De sukkelaar is de hele vakantie amper buiten geweest. Natuurlijk ook mede omdat hij de zes voorafgaande weken geen, hoe zal ik het netjes uitdrukken, STEEK heeft uitgevoerd buiten de schooluren.

Op zich geen probleem, behalve met boekhouden. Dat vak had hij nog nooit gehad in het ASO en hij begreep er volgens eigen zeggen geen, hoe zal ik het netjes uitdrukken, SNARS van.

Gelukkig voor hem en ongelukkig voor mij begrijp ik dat wel. En toog ik aan het uitleggen. Mijn theoretische kennis dateert wel van een 20 jaar terug maar bleek verrassend hardnekkig te zijn blijven plakken. Een hele dag werd onderbroken door een gelijk een boemerang weerkerende zoon die steeds nieuwe vragen had.

Soms was ik überfragt maar dan schoot een mijner nijvere lezertjes ter hulp. Ik zal haar anoniem houden, want weet niet onder welke naam ze de loftrompet wil afgestoken krijgen.

Gisteren was de dag voor het examen. En op een moment wisten noch mijn Lezertje, noch ik het antwoord op een vraag. Toen viel ineens mijn euro dat de man van een vriendin een heuse boekhouder is en belde ik hem.

En zo kwam het dat de zoon redelijk optimistisch van het examen terugkeerde. De rest van de vakken, daar moet hij zijn plan mee trekken. Ik ben weer zes weken gerust. En mijn vrienden ook.

Commentaren

zal ik onthouden, over een week of twee moet ik hier weer een btw-aangifte ineen flansen, ik weet jullie te vinden...

Gepost door: vermiljoen | 12 november 2009

amai seg, om de zes weken, dat was in mijn tijd niet hoor! ;-)gelukkig dat hij jou heeft!!!

Gepost door: biomama | 12 november 2009

't is erg om de 6 weken examen maar dan is de schade tenminste nog beperkt ;-)
hier heeft Ze maar elk half jaar examen en tuurlijk wordt er de eerste maanden geen boek opengedaan. Ik ben eens benieuwd hoeveel "rode" cijferkes er eind januari gaan verschijnen.
O ja, wilt gij vanaf nu in mijn plaats de boekhouding doen ? Ik zal wel met Vogel naar WS gaan ...

Gepost door: ann | 12 november 2009

toch eventjes niet zo disfunctioneel

Gepost door: omamoetje | 13 november 2009

De commentaren zijn gesloten.