19 december 2009

Vremmes

Ik, stammende uit de tijd waarin de dieren nog spraken en het internet niet, heb nog geweten dat bepaalde beroepen voorbehouden waren aan mannen.

Daarbij denk ik  aan piloot, militair, vrachtwagenchauffeur, postbode, dokter, chirurg, taxibestuurder enzovoort.

De eerste keer dat ik een vrouwelijke trambestuurder zag, staat mij nog levendig bij. Ik trok grote ogen want dat was Ongezien in mijn toen toch zeker al tienjarige wereldbeeld.

In het jaar 2009 kijkt natuurlijk niemand meer op van borsten die achter een stuurwiel zitten of een scalpel hanteren. Fin, de gelukkige bezitster ervan dan toch.

Maar toch schrok ik vanochtend even. Toen 'De Mannen van de Vuilkar' hun nieuwjaarswensen kwamen aanbieden.

Want wie stond er voor mijn deur? Een vrouw, jewel.

Het is nu officieel. Discriminatie naar geslacht bestaat niet meer op de werkvloer. Dat moge bij deze bewezen zijn. Een vuilkarvrouw begot.

En dan had ik nog geen cash in huis ook niet. En de wijven kennende gaat mij dat zwaar aangerekend worden. Ik zal mijn nonchalante sorteerbeleid maar herzien in 2010.

 

Commentaren

Bij ons mogen ze sinds jaar en dag niet meer aanbellen

Gepost door: Veerle | 19 december 2009

de 'verkeerd aangeboden' plakker zal niet lang op zich laten wachten...

Gepost door: lula | 19 december 2009

Traditie? Is het daar traditie dat die mannen en vrouwen van de reinigingsdienst rond de feestdagen komen aanbellen? Hier zijn ze integerder: ze bellen nooit aan.

Gepost door: Madame | 19 december 2009

Allez nu? Zijt ge vergeten dat dat potteke in uw auto met die gesmolten karamel vol met kleingeld ligt?

Gepost door: zapnimf | 20 december 2009

zucht ... Huisvrouw toch ... welkom in de moderne tijd : bij ons komt de vuilnisvrouw al 6 jaar de vuilnisbak en de PMD-zak ophalen. Straffe madam en geen "manwijf" maar toch moeten haar mannelijke collega's voor haar onderdoen. En ik (superbraaf en dankbaar dat ik ben dat iemand mijn vuilnis meeneemt) geef haar elk jaar een enveloppeke want ook hier komen ze niet meer langs voor hunne nieuwjaar

Gepost door: annliesbet | 20 december 2009

De commentaren zijn gesloten.