13 maart 2010

Inspiratie

Ik ben een nogal onregelmatige slaper. Het gebeurt dikwijls dat ik per nacht een aantal keer wakker word. In plaats van schapen te tellen, begin ik verhaaltjes te verzinnen. Of stukjes voor hier of Jutblogt. Die nachtelijke hersenspinsels zijn blijkbaar altijd zo boeiend dat ik binnen de kortste keren terug inslaap.

's Ochtends blijken de ingevingen echter steeds verdwenen te zijn uit mijn deplorabele geheugen.

Wie weet welk een briljante schrijfsels zo reeds verloren gegaan waren voor de mensheid, vroeg ik mij af. Dat mocht niet meer gebeuren. Dus ik legde een papiertje en een bic op het nachtkastje zodat ik een paar kernwoorden kon neerpennen om mij de dag nadien op het juiste pad te zetten.

Ik laat u even meegenieten van de resultaten van eerste en meteen ook enige nacht van het experiment:

-kikker - bal

-spinnenweb/stofnet

-grapje?

-sjkaad (dat is wat ik uit het laatste woord kon opmaken, het moge duidelijk wezen dat ik het licht niet aansteek om te schrijven)

Deze woorden samen zouden dus een verhaal moeten vormen. Onnodig te zeggen dat ik geen idee meer heb welke samenhang daar achter zou kunnen steken. Ik denk dat ik in het vervolg toch beter schapen tel.

 

Commentaren

Haha!!!! Geweldig toch? :-)))

Bij mij gaat dat meer op het vlak van spannende plannen op beroepsvlak. Dan bedenk ik zo van "ah misschien kan ik dit of dat nog gaan doen" en dan lijkt dat zo een bangelijk goed plan en ik begin het helemaal uit te werken, kan er nog minder van slapen omdat het ZO EEN GOED plan is en ik helemaal enthousiast word. Na een paar uur val ik dan toch in slaap om dan smorgens te ontdekken dat het plan echt op niets sloeg!

Gepost door: jessie | 13 maart 2010

Er gaat niks boven schaapjes tellen, Huisvrouw! Zeg dat ik het gezegd heb :)

Ik deed vroeger gelijkaardige dingen als jij: papiertje en pen op nachtkastje en in het donker steekwoorden opschrijven, maar niet van verhaaltjes die ik bedacht maar van mijn beleefde dromen. Ik schreef die overdag dan helemaal uit en analyseerde ze. Dat waren pas boeiende verhaaltjes ;)

Gepost door: Nadia | 13 maart 2010

Elke nacht een beetje erbij schrijven en zo kom ooit wel aan een heel verhaal.

Gepost door: veerle | 13 maart 2010

Allez, daar wordt dus over nagedacht.

Gepost door: a rainha | 14 maart 2010

voila se Gaston nodigt op zijn wandeling een kikker uit om in de keuken een bal te gooien in dat ellendige spinnenweb/stofnet waar hij altijd moet langslopen voor hij zijn plasje doet op het tapijt. Nee dit is geen grapje beste Huisvrouw. En sjkaad ? Tja, google kon mij hierbij ook niet helpen maar vermoedelijk is dat een geest uit uw verleden die u iets duidelijk probeert te maken : maw schrijven in het donker is niet voor u weggelegd grmpf

Gepost door: annliesbet | 16 maart 2010

Nergens... ... goed voor! Heb het ook geprobeerd,beroepshalve, en ik schreef de volgende dag dan zo'n onbegrijpelijke (voor mijn collega's toch) mails, dat ik beslist heb dat wat ik niet kan onthouden, het onthouden niet waard is.

Gepost door: Affodil | 29 maart 2010

Merci Ha, ik heb daar ook last van en bij deze weet ik dat het geen zin heeft om papierkes en stylo's klaar te leggen. Waarvoor dank!

Gepost door: Evy | 02 april 2010

De commentaren zijn gesloten.