24 maart 2010

Ban de rolfondant

In het virtuele landschap gaan allerlei rages de rondte.
Nadat Mme. Z haar naaicapaciteiten op het net zwierde, ging iedereeen ineens niet alleen kleren en tasjes stikken, maar er ook nog eens over bloggen.
Haar tuiniergeweld werd eveneens met enthousiasme gevolgd.
Beide niet door mij, dat spreekt.

Wat zie ik nu stilletjes opkomen? Het beperkt zich vooralsnog tot niet-bloggers, maar mijn vooruitziende blik voorspelt een nieuwe trend. Deze keer niet in gang gezet door Mme. Z echter, want wij zijn het beide roerend eens in deze:

Wij worden misselijk alleen al bij het aanschouwen van taarten gedecoreerd met dingen die 'rolfondant' 'of 'suikerpasta' heten.

Wij willen geen oranje, groene of godbetert blauwe taarten. Wij willen geen stuk gebak met Bob de Bouwer, Mega mindy of in het geval van een jarige ouwe snoeper marsepeinen borsten.

Wij krijgen tandpijn van het kijken naar deze creaties. Als u zo graag met kleurtjes werkt, waarom gaat u dan niet wat kleien? Playdoh heeft al deze waanzinnige tinten in het assortiment, is zelfs eetbaar moest u niet kunnen weerstaan, maar het zal u ervan weerhouden ons te vragen of we een stukje blieven.

Want wij blieven geen blauw voedsel. Of fluoroze.

Wij willen een boterham. Met dik preparé. Of een pistolet met rauwe hesp. Zelfs de krabsla waar we beiden een haat-liefde verhouding mee hebben is nog beter.

Als dessert mag u ons een chocomousse aanbieden, of een eerlijk stuk cake, wit of bruin. Maar begin alvast met een kaasschoteltje.

Commentaren

Volmondig met u eens! Na twee jaar geleden een Bumba-circustent te hebben moeten verorberen (het is al langer bezig) en vorig jaar een Hello Kitty ding, durf ik gerust het woordje 'haat' te gebruiken wanneer ik aan de taartenfee denk.
Het cupcake-verschijnsel heeft u nog niet bereikt, neem ik aan?

Gepost door: lula | 24 maart 2010

Hahaha. Ik heb er mij ook al aan bezondigd. En het is inderdaad niet te vreten. Maar kinderen vinden het fantastisch. Vraag maar aan Vogel ;-)

Gepost door: Miss Puntkomma | 24 maart 2010

merci zenne mijn maag keert om als ik dat met kleurstoffen overdekt wansmakelijk gebak zie.
Hier wordt alleen traditioneel dikmakend voedsel gegeten en dan nog liefst zelfgemaakt : chocomousse, bavarois, clafoutis, cake, tiramisu, ... Zoals kabouter W zou zeggen : Godmiljaar !

Gepost door: annliesbet | 24 maart 2010

Probeer eens een nieuwe trend te lanceren, laat ons zeggen, stoepkrijttekeningen voor volwassenen, kijken hoe snel er volgelingen komen.

Gepost door: Joke | 24 maart 2010

Ja lap, dat is gelijk die taarten waar ze foto's van hun kinders laten opzetten. Ik moest er altijd aan geloven bij verjaardagen van achternichtjes en dan een stuk taart zitten opeten met respectievelijk hun oor of neus erop.

Ik zweer bij deze dat ik NOOIT een foto van mijn kinders op een taart ga laten zetten. Noch enig ander kunstmatig figuur. Een aardbeiken of chocolatje daarentegen, dat is gepermitteerd.

Gepost door: Lieve | 24 maart 2010

kleurtjes Ik kom uit de lucht gevallen. Nooit gezien die dingen. Moet er afschuwelijk uitzien al die kauwgomkleurtjes. Niks voor mijn bek.
Knap stukje proza trouwens.

Gepost door: Madame | 24 maart 2010

't Is al zo erg dat ik me dit weekend, bij de verjaardag van mijn dochter, bijna een slechte moeder vond omdat ik geen rolfondantmarchand vond in de buurt. Het werd chocoladetaart met slagroom en aardbeien. Niet helemaal 'seizoensfruit'. Maar wel lekker.

Gepost door: Riet | 24 maart 2010

Mor allé huisvrouw, ik wil dat ook graag leren maken! Maar ik heb het wel nog nooit gegeten, is het zo afschwuwelijk?
(Maar deze gaat er wel over:

http://www.cakeworks.nl/userfiles/image/website%20afbeeldinge%20in%20tekst/marlies%20prinsessetaart%201.jpg

(het onderste stuk is de eetbare taart)

Gepost door: LL | 24 maart 2010

en ter uwe ere zullen we er nog eens een bakken en u cadeau doen :)

Gepost door: Zinzia | 24 maart 2010

Allez jong. dus ze is gewoon *niet* blij met mijn tube chocola.

Gepost door: ilse | 24 maart 2010

Rolfondant met plaatjes. Een stuitender bewijsstuk voor de totale infantilisering van onze samenleving is nauwelijks te bedenken.En hup! Daar heb ik me alweer eens goed kwaad gemaakt.

Gepost door: efce | 24 maart 2010

Ik lig plat met de Bumbatent!
Kom, iemand moet een fb-groep beginnen!

Ilse, ik ben KEIBLIJ met uwen tube!

Gepost door: Mme Zsazsa | 24 maart 2010

Een Bumba-tent? Een Hello-Kitty-ding?
Het kan nog veel erger!
Kijk hier eens:
http://cakewrecks.blogspot.com
Hilarisch, n'est-ce pas?!

Gepost door: Steffi | 24 maart 2010

Goed gezegd. Ik ben volledig mee. Leve de ouderwetse zoetigheden.

Gepost door: Lilyba | 25 maart 2010

Awoe, rolfondant! Awoe!

Gepost door: JeMaMuse | 25 maart 2010

Ook nog nooit van die commercieel getinte suikerbazaren rommel gehoord. Ben ik blij dat het gebit en de jeugd van mijn kinderen dit debacle niet hebben moeten trotseren!
Maar het wordt hoogstwaarschijnlijk in de toekomst nog veel erger.

Gepost door: Chelone | 26 maart 2010

... Amen!!!

Gepost door: Affodil | 29 maart 2010

Ik zeg: beter een creablog dan een ouwe zeurkneutenblog. Leven en laten leven.

Gepost door: Pol | 31 maart 2010

Komt hier ook niet in huis, rolfondant. Boter, suiker, eieren, bloem,... veel meer hebben we niet nodig om iets lekkers te bakken.

Gepost door: Lichtindeduisternis | 31 maart 2010

Bloggersbijeenkomst! Interesse om eens wat kollega-bloggers te ontmoeten ? Klik en kijk op onze blog en vertel het vooral ook voort !!

Gepost door: BBB-team | 08 april 2010

overgewaaid Wie mij een beetje kent weet dat ik een redelijk grote USA-fan ben en daar met veel plezier enkele jaren heb gewoond. Maar dit is 1 van de Amerikaanse rages die ik liever niet had zien overwaaien naar ons Belgenlandje. Degoutant, die gekleurde suikertoestanden. Doe mij ook maar gewoon een lelijk ogende, maar lekker smakende chocomousse of chocoladecake!

Gepost door: autumn leaf | 10 april 2010

2x per jaar wordt er bij ons zo'n verschrikkelijke, fantastische taart gemaakt. Met roze en ballerina's. De rest van het jaar ben ik het helemaal met je eens. En komen er vooral bruine boterhammen en rijstwafels op tafel. Maar tijdens hun verjaardagen mogen mijn dochters eten wat ze willen.

Gepost door: Kristel | 11 april 2010

de koekjesfee http://www.dekoekjesfee.bed

Op bovenstaande link vind je de meest schattige felgekleurde taarten! Heel mooi om naar te kijken, moet ook heel leuk zijn om ze te maken maar ik ben het met iedereen eens dat het niet echt om op te eten is!
Leuke blog heb jij!
groetjes
christa
at het niet echt "om op te eten is"

Gepost door: christa | 23 april 2010

PFFF ... laat de mensen toch zoveel rolfondant gebruiken als ze willen! Ze zijn tenminste nog creatief! Haten is zo gemakkelijk ... stelletje waardeloze haters!!

Gepost door: De niet-hater | 15 december 2010

De commentaren zijn gesloten.