31 maart 2010

nijver

Af en toe heb ik eens een opflakkering van ijver. Die komt zonder verwittiging en zonder aanleiding.

Stel u er niet te veel van voor, het is niet dat ik dan gordijnen begin te wassen of speelgoed te sorteren. Maar dan ga ik overdreven veel de afwasmachine uit-en inladen, nijver rekeningen betalen, soep of fruitsla maken en cake bakken.

Alhoewel U dat waarschijnlijk allemaal doet nog voor het ontbijt, zijn er toch altijd mensen die het van mij nauwelijks kunnen geloven. Of bezorgd vragen of alles wel goed is. En of ik niet wat rust moet nemen.

Dan is er de zoon die vraagt wat de aanleiding voor de cake is. En op mijn antwoord :'niks' grote ogen trekt en zegt dat hij in mij nooit een mens gezien had die zomaar random cakes bakt. Waaraan u meteen kan horen dat hij tegenwoordig informatica studeert.

Na twee dagen vragen de mensen smekend of ik aub terug normaal wil doen.

Vandaag bakte ik  een cake, ging met dochter naar een veldloop - breek me de bek niet open - en maakte warme chocolademelk. Dat alles nadat ik al om iets over negen bij de supermarkt was.

Bij het wegzetten van een afwas, ging het mis. Ik liet een glazen potje vallen en sneed mij daarbij nogal bloederig in de duim. Dat interpreteerde ik als een Teken. De vuile vaat blijft vanavond gewoon staan. Morgen eten we iets opwarmbaars en de strijk stel ik nog even uit.

Fear not. Ik ben terug normaal. Nou ja...

 

De commentaren zijn gesloten.