12 april 2010

Home alone

Dan is een mens helemaal alleen thuis. Dochter weg met de ouders, zoon gaan snowboarden.  Geen 'Mamaaaaa' die het moederlijke vacuüm verstoort, geen processie van postpubers die het Disfunctionele Fort wil betreden. Ruste en Stilte zijn de heersende sleutelwoorden.

Uw Huisvrouw legt zich na een zware huishoudelijke dag, u weet wel: internet, een was draaien, de hond aaien, te rusten.

Opeens, (en u houdt allen nu uw adem in?) zwaait de slaapkamerdeur open. Ik kijk verschrikt op en zie niks. Het enige dat ik hoop is dat àls het een inbreker is, hij rustig alles leegrooft en mij laat slapen. Het zou ook de hond kunnen zijn, dacht ik. Want alhoewel hij slechts 3 kilogram ruimte inneemt, hij heeft een verbazend grote kracht als het erom gaat om deuren open te krabben.

Wat het ook is, het kan mij gestolen wezen. Ik sluit terug de ogen en opeens gaan ze terug open, maar nu écht.

De slaapkamerdeur is nog altijd toe. Het was dus slechts een droom.

We mogen dus gemakshalve aannemen dat ik zelfs in een droom te lui ben om te kijken of er écht inbrekers zijn. Gelukkig dat ik een alarm heb. Als ik niet te tam ben om het aan te zetten. Wilt u mijn adres ook nog? Er valt nochtans niks te rapen. Maar ge moogt wel de afwas doen en wat opruimen, als ge er dan toch zijt.

 

Commentaren

brr.. heb onlangs ne film gezien.. en daar gingen ook deuren vanzelf dicht.. daar werd er zelfs één uit bed getrokken en meegesleurd door 'iets'.. zeker dat het ne droom was.. ??

Gepost door: bart | 12 april 2010

Dat valt... ... dan nog dik mee! Er is ooit op het werk ingebroken in een labo en de bioloog van nachtdienst lag met het hoofd op de armen een tukje te doen. Hij heeft zijn hoofd opgehoffen, goeiedaag gezegd en verder gemaft. Gelukkig kon hij de volgende dag toch een bruikbaar signalement formuleren... :roll:

Gepost door: Affodil | 14 april 2010

thriller Een mooie thriller met de prachtige conclusie: We mogen dus gemakshalve aannemen dat ik zelfs in een droom te lui ben om te kijken of er écht inbrekers zijn. :-)

Gepost door: Madame | 15 april 2010

Je bent zelfs in je slaap goed stressbestendig!

Gepost door: Vlijtig Liesje | 15 april 2010

Nix te rapen? toch wel, ik wil dat tuintafeltje wel...de rest mag je houen

Gepost door: Lalena | 22 april 2010

De commentaren zijn gesloten.