14 mei 2010

Manifest protestant. Of katholiek.

Ik had verleden week bezoek. Wij aten in gezinsverband, want zelfs de zoon vindt dit bepaalde bezoek altijd wel vermakelijk ondanks zijn oorspronkelijke burgerlijke weerzin tegen dreadlocks.

Ik legde een hyperactief kind te bed, want ook de dochter vindt dit gezelschap zo fijn dat ze niet echt naar boven wou. Toen konden wij, dames onder elkaar, ons wijden aan Serieuze Zaken. Die allengs Ernstiger werden.

Dat het ondertussen een redelijk kot in de nacht werd, mocht ons niet weerhouden van een diepgaande studie over Geloof. En de verspreiding van Protestanten en Katholieken in Nederland.

Dus begon ze een kaart te tekenen. In mijn Humo.

En nog een. Toen snapte ik het helemaal. Dan tekende ik een kaart van België en werd op hoongelach onthaald. Want had ik nu net niet Zuid-Amerika gewrocht? Googlemaps werd erbij gehaald. Mijn gelijk werd bewezen.

Ondertussen waren we drieduizend blipliedjes verder en werd het half vier. De Zoon grommelde de dag erna op mijn kreunende 'het was laaat' 'JA dat heb ik gehoord.'.

Eveneens was alles waar ik zo begrijpend op geknikt had qua geloofsgrenzen verdwenen uit het geheugen. Maar wie maalt daarom, we hadden het toch gezellig. En zeg nu zelf: kaart 3 is toch België en niet Zuid-Amerika?

 

 

kaart1

 

 

 

kaart 2

 

 

 

 

kaart 3

 

Commentaren

Ik vind kaart 3 eerlijk gezegd Afrika. Mor verder: goed gedaan!

Gepost door: Lila | 14 mei 2010

in de 1ste kaart,zie ik ook niet direkt Nederland,en ik zie ook niet echt de kaart van Belgie,ofwel heb ik niet goe opgelet in de les aardrijkskunde!

Gepost door: moetie1 | 14 mei 2010

tja, ik herken er vooral Afrika in. En als ik heel erg mijn best doe (ik kan gewillig en meegaand zijn in die dingen) België...

Gepost door: Sven | 14 mei 2010

Ja! Afrika! Dat was het! Ik heb geen idee waarom ik dat toen niet heb gezegd.

Gepost door: Zezunja | 15 mei 2010

Cheese Bovenste kaart is óverduidelijk een kaasboerinnetje. Mèt klompen.

Gepost door: sodade | 15 mei 2010

Kaarten Maps Geografisch gezien zijn vooral die interviews in uwen Humo interessant :-)

Gepost door: Margogogo | 15 mei 2010

't Is heel duidelijk Zuid-Amerika, maar verder maakt het natuurlijk niets uit: die bult links in het midden is sowieso het meest katholieke stuk. Of het nu West-Vlaanderen of Ecuador is.

Gepost door: Tine | 16 mei 2010

Mag ik ook een glas van dattum? Het was precies gezellig.

Gepost door: Ester | 18 mei 2010

Ik zie... ... eigenlijk toch ook Afrika, zenne.

Gepost door: Affodil | 25 mei 2010

De commentaren zijn gesloten.