04 juni 2010

Moedermaffia

Sommige vrouwen raken blijkbaar nooit uitgekletst over hun kinderen. Dat begint nog voor ze er zijn.

Eerst over hoe graag ze er willen. Oeverloos gezeur wanneer de man (nog) niet zo ver is. Chantagepraktijken worden besproken en de Oneerlijkheid van het Negeren hunner Moederwens vindt gretig aftrek (pun not intended) bij andere moederbeesten.

Wanneer het dan eindelijk zo ver is, want geloof mij: die man geeft toch wel toe al was het alleen maar omdat hij weet dat hij anders nooit meer seks krijgt, wordt er gejammerd over de ongemakken van de zwangerschap. De angst voor een afwijking.Hoe moehoe ze zijn. Hoe weinig begrip de man heeft. Gezwollen voeten en de baas die niet wil dat ze tijdens de werkuren naar de gynae gaan.

Maar de echte pret begint pas wanneer het kleine mirakel, gewoonlijk na een gruwelijke bevalling, zijn intrede doet in het dagelijks leven.

Het slaapt niet, het slaapt teveel, het drinkt te weinig, het drinkt te veel. En het heeft reflux. Want tegenwoordig worden er geen kinderen zonder reflux meer geboren.

De vader, laten we hem niet vergeten, doet nog altijd te weinig. En eist te veel. Ja dààr, dat begrijpt u goed. De sukkelaar die dacht dat hij door toe te geven aan Mevrouws procreatiedrang zijn steentje had bijgedragen en daar een beloning voor zou krijgen, wacht een koude douche. Letterlijk. Want mama is nog altijd moe. En opgezwollen. En ongerust over de reflux. Of de stoelgang, oh breek me de bek niet open over de stoelgang. Vooral wanneer de tijd van de potjestraining er komt.

En als u denkt dat dat na een paar jaar allemaal over is, denk dan nog maar eens want dan krijgen ze allemaal ADHD. Of een Allergie. Maakt niet uit, als het maar met een A begint.

De kinderen moeten ook gekleed en zelfs dat is voor de moderne moeder geen sinecure. Het moeten precies diè schoenen zijn en een vestje -effen doch met een ton sur ton patroon van wilde rozen - dat enkel te vinden is in Zwitserland. En of u dan even mee wil bestellen want dan zijn de verzendingskosten lager.

Moeders zijn een vreselijke soort. Maar laat ons wel wezen: kinderen ook.

Waarom ik er dan zelf twee op de wereld gezet heb? Waarover zou IK anders moeten zeuren, denkt u? Heb ik u al eens verteld hoeveel uur mijn eerste bevalling duurde?

Commentaren

Arme, arme, arme vaders. Dat zijn de enige normalen nog.

Gepost door: Jos | 06 juni 2010

Ge moogt de mijne altijd eens komen halen, als de uwe niet genoeg gezeur opleveren (alhoewel, ik heb eigenlijk niks om over te zeuren de laatste twee maand.Afkloppen, zeker?)

Gepost door: madam arabelle | 07 juni 2010

bevalling Neen, dat hebt u nog niet verteld. En ook niet aan welke allergieën of andere vreselijke afwijkingen ze lijden. Ik ben er helemaal klaar voor!

Gepost door: Tine | 07 juni 2010

Hier is het de man die er al helemaal klaar voor is en de vrouw nog totaal niet.. Probeer dat maar eens aan de maatschappij uit te leggen..
Als vrouw nog niet klaar voor kinderen? Totally NOT DONE :-)

Gepost door: Yes-C | 08 juni 2010

Ik heb twee kinders zonder reflux, aerosol, allergie,gelijk welke andere ziekte, ze slapen goed, ze eten goed, ...
En nog kan ik er uuuuren over zagen. En ik zit mij nu werkelijk af te vragen waar ik dan hele dagen over zaag.

Gepost door: moeferkoe | 09 juni 2010

U weet dat natuurlijk al, maar: u bent geweldig. Fantastisch. Hilarisch. Dit is zo waar.

Gepost door: Liesbet | 12 juni 2010

Ik heb officieel een kind zonder reflux! Meer zelf, ze heeft zelf géén allergie, ADHD of iets anders Hoeraheid, wat een lot uit de loterij he!!
Ik ben helaas wel een van de moeders die altijd moehoe is. Dat was ik daarvoor ook, ben gewoon wat lui, maar nu heb ik een excuus -erg he-

Gepost door: Roos | 13 juni 2010

je zou bijna gaan genieten van je moederlot als je dit gelezen hebt

Gepost door: tania | 19 juni 2010

Super! Ik lig echt plat van het lachen!

Gepost door: animuz | 27 juni 2010

een zuidafrikaanse quote die ik ooit gelezen heb, en hier bij aansluit wil ik jullie niet onthouden

"Soos enige ander ma neig ek tot nimmereindigende, emosionele verbale diarree as dit by my seun kom, dus volstaan ek nou by te praat over komself"

Gepost door: ili | 30 juli 2010

zo waar lol

Gepost door: M | 26 augustus 2011

De commentaren zijn gesloten.