12 juni 2010

Suggestie aan autoconstructeurs

Ik raad u aan om een auto speciaal voor bejaarden te ontwerpen. Low budget, en dan vooral voor U, beste constructeur, want er zijn heel wat dingen waarop u kan besparen. Spiegels om te beginnen. Die gebruiken ze toch niet. Van rijvak veranderen gaat volledig intuïtief. Moet kunnen na 45 jaar rijervaring.

Zijraampjes idem dito want even een blik opzij werpen alvorens een manoeuver van welke aard dan ook te doen, is niet meer van toepassing indien men pensioengerechtigd is. De blik strak naar voren gericht, meer moet dat niet zijn. Datzelfde geldt ook voor de achterruit. Geen achteruitkijkspiegel ergo geen achterruit vandoen.
Toemaken die handel dus.

Voorts de snelheidsmeter. Alles boven de 90 kan u eraf laten. Feitelijk alles boven de 70, maar indien ze zich toch eens op de snelweg wagen, gaan ze er in een wufte bui misschien toch een keertje over.

Derhalve zijn 5 versnellingen ook overbodig. Drie volstaan ruimschoots, mijn buurman bewijst het dagelijks met huilende en gierende motor.

Voor de richtingaanwijzers kan u twee opties aanbieden : de optie ‘niet meegeleverd’ of de optie ‘permanent knipperend, naar keuze links of rechts’. Het is altijd leuk om te kunnen kiezen en beide mogelijkheden zullen zeer populair zijn bij de 65 plussers, want dat is nu al het geval. Het staat ook zo vrolijk, dat gepink. Het straatbeeld knapt er instant van op en ach, een kniesoor die dan tegen 25 per uur vloekend achter de bestuurder op leeftijd moet blijven hangen omdat hij hem niet durft te dubbelen.

GPS : laat maar, want voor de kleinkinderen opa aan het verstand hebben gebracht hoe dat werkt, is uw kunstig ontworpen auto al aan het schroot toe.

In plaats daarvan kan u misschien wel een minieme andere investering doen : een stem die bij het omdraaien van een hoek aanmaant om vooral gas te blijven geven. Och en als u dan toch bezig bent : ook eentje die bij het aanzetten van het contact uitlegt dat het écht niet nodig is, in het jaar 2010, om nog gas te geven bij het starten. En zeker niet zodanig dat de vogels van het dak dwarrelen bij het inademen van zoveel uitlaatgassen in één keer.

De Renault Vieillot, de Opel Ruhe, De BMW 65 serie, het wordt een succes, ik voel het.

Eerder verschenen op Jutblogt

Commentaren

Als jij dat allemaal ziet... let je dan zelf nog op de weg? :-)

Gepost door: zeezicht | 12 juni 2010

HAHA toch wel één van jouw betere werkjes!
geweldig

Gepost door: K | 12 juni 2010

Haha Zeezicht, ongewild moet je dat inderdaad allemaal in 't oog houden ja! Prima geanalyseerd en geschreven huisvrouw!

Gepost door: hildeken | 12 juni 2010

eerste keer dat ik lach vandaag. wat zou een mens zijn zonder ergernis.

Gepost door: tante annie | 14 juni 2010

Ik begin mij af te vragen waar gij woont, want dat krioelt daar in uw streek van jonge ouders met fietsen met aanhangwagentjes en gepensioneerden ... dat moet daar nogal de moeite zijn om te wonen?
;-)
(fantastisch geschreven trouwens!)

Gepost door: Dulcera | 14 juni 2010

Prachtig. Ik open mijn computer en het eerste dat ik lees zijn jou schrijfsels. Mijn dag is weeral goed.

Gepost door: kaatje | 15 juni 2010

Schitterend geschreven! Ik vind dat je een betaalde column in een krant zou moeten krijgen. De oplage zou nogal omhoog gaan.

Gepost door: Lichtindeduisternis | 16 juni 2010

Heb genoten van je verhaal. Je bent een meester(es) in de onderkoelde (zelf)spot!

Gepost door: Anneke | 17 juni 2010

je zou dit bericht eens moeten bewaren en herlezen als je zelf op pensioen bent. eens zien wat je er dan van denkt.
ik kan evengoed het opgekeerde zeggen en dan blijven we bezig.
ook jongeren zitten met één hand te telefoneren en draaien maar lukraak naar links en naar rechts zonder richtingaanwijzers te laten functioneren.
jongeren houden zich absoluut niet aan snelheidsbeperkingen. ik woon in een straat waar 50 de maximumsnelheid is dus ik kan het zien.
zou het niet eerlijker zijn om toe te geven dat zowel bij de ouderen als bij de jongeren er mensen zijn die absoluut niet kunnen rijden ?
vanaf welke leeftijd moeten we volgens jou dan binnenblijven ?

Gepost door: Jos | 18 juni 2010

Hoe durft ge! Schitterend!

Gepost door: Margogogo | 19 juni 2010

Schitterend! En voor zij die er de humoir niet van inzien: er zitten veel dal- tussen de spitsuren. Hint, hint...

Gepost door: Affodil | 02 juli 2010

Humoir??? :roll:

Gepost door: Affodil | 02 juli 2010

weeral heerlijk gelachen en mezelf herkent /d/dt? in je ergernissen :)

Gepost door: agnes | 30 juli 2010

De commentaren zijn gesloten.