22 augustus 2010

PMS, Anyone?

De laatste tijd is mij een merkwaardig fenomeen opgevallen. Vrouwen hebben terug PMS! Ik verklaar mij nader : toen ik het Rijk der Vrouw betrad, was het absoluut not done om flauw te doen over je menstruatie, laat staan om al een week op voorhand moordlustig, zeurderig, huilerig of zielig te zijn.

Toen ik bij mijn allereerste keer ongesteld tegen mijn moeder kloeg over buikpijn en hoe ik niet 5 straten verder voor haar naar de winkel wou gaan in mijn deplorabele toestand, zei ze me dat dat echt geen excuus was en dat het leven gewoon doorging.

Want vrouwen waren chirurg, piloot en/of moeder en het zou maar gek zijn moesten ze een paar weken per maand niet toerekeningsvatbaar of handelsbekwaam worden geacht. Weg met die nonsens en rep u naar de winkel!

We zijn ondertussen 28 jaar verder en al die jaren heb ik getracht mij in te houden. Ik zeg wel getracht, want wat mijn moeder ook mocht beweren, natuurlijk was ik al een week op voorhand moordlustig, zeurderig, huilerig en zielig. En wilde ik de vier dagen die daar op volgden maar al te graag degene die in de supermarkt in mijn weg stond een pijnlijke dood laten sterven, en dan nog eens met mijn winkelkar over het bloederige lijk rijden, onderwijl waanzinnig lachend.
Zowat élke emotionele uitbarsting of onredelijk gedrag van mijnentwege situeert zich net voor of tijdens de tijd van de maand.

Wat lees en hoor ik tegenwoordig echter constant? ‘LOTMAAGERUST want ik heb PMS.’ , ‘Ik ga een rotopmerking maken, neem het mij niet kwalijk want ik ben ongesteld.’ , ‘ Ik ga deze week iemand vermooooooorden en het is een wonder dat het nog niet gebeurd is want ik heb PMS.’, ‘Ik ben daarnet op mijn werk in tranen uitgebarsten en heb mijn baas een klootzak genoemd, maar ik kan er niet aan doen want ik heb PMS’. Vrouwen zetten het zelfs in hun onderschrift op forums en het zou mij niet verbazen, moesten ze er ook nog hun zakelijke mails mee ondertekenen.

Jawel dames, het is terug in om uit te pakken met het feit dat wij vrouwen toch wel speelbal van onze hormonen zijn, nadat jarenlang de man die ook maar durfde fluisteren : ‘Is het weer die tijd van de maand?’ nog net niet gelyncht werd door zijn wederhelft, die achteraf tegen haar vriendinnen aan de telefoon krijste :’Hoe WAAGT hij het om mijn volledig terechte woedeuitbarsting af te doen als PMS, de vorte VENT, de SEKSIST!’. Waarop de vriendinnen meelevend Tssssss-den.

Misschien moeten we dus toch maar pre-op informeren bij onze chirurge of ze wel compos mentis is, ofdat ze, geregeerd door Queen Oestrogeen en Prinses Progesteron, eventueel wel in staat zou kunnen zijn net iets fanatieker in ons bewusteloze lijf te kerven dan strikt noodzakelijk.

En is het wel een goed idee om mee te vliegen wanneer uw pilote mogelijkerwijs het vliegtuig in de Noordzee laat storten omdat de co-piloot opmerkt dat haar uniform precies een beetje strak zit?

Of misschien moesten we met zijn allen terug naar de goede oude tijd. Waarin vrouwen even capabel als mannen werden geacht, de hele maand lang in plaats van slechts 2,5 weken. Dat slechts de vrouwen daar toen zo over dachten, is een detail dat we onder het tapijt schuiven, want eigenlijk, eigenlijk hadden de mannen altijd al gelijk. Het was weer die tijd van de maand.

Commentaren

Hahaha prachtig verwoord !!

Gepost door: Janne | 23 augustus 2010

De commentaren zijn gesloten.