06 oktober 2010

Op grote voet

Toen de dochter geboren werd, had ze al merkwaardig forse onderdanen voor zo'n klein wezentje. Een kennis van mijn ma zei: 'Dat wordt een reuzin'. Waarop iemand opmerkte dat het een baby was en geen puppy.

Nou, die kennis heeft gelijk gekregen. Zeven jaar en tien maanden telt ze, en veel meer dan een flink hoofd kleiner dan ik is ze niet.

Voor de zomer liep ze rond met maat 35. Midden augustus moest ze een 36. Vandaag gingen we om nieuwe turnpantoffels en laarzen. De voeten werden gemeten. Ik viel zo ongeveer achterover toen de winkeldame mij vertelde dat ze een 37 moest hebben.

Een beetje wantrouwig liet ik haar een laars passen, verzocht haar de hiel zo ver mogelijk naar achter te duwen en vervolgens eens met de tenen te wiebelen. Meer dan een kleine centimeter speling bleef er niet over.

Een ze-ven-en-der-tig mensen. Ik heb een Berner Sennepuppy gebaard.

Commentaren

Amai, da's idd 'op grote voet'... Hier is de max. momenteel ne 35, voor iemand die 2 jaar ouder is welteverstaan...

Gepost door: nadia | 06 oktober 2010

U kunt toch een eind overdrijven, Huisvrouw! Pfff, zolang U haar niet langs de hoefsmid hoeft (what's in a word) te brengen zou ik me niet te veel zorgen maken.

Gepost door: sodade | 06 oktober 2010

Ja, goeiemiddag! Ik ben zélf maar tot schoenmaat 37 geraakt!

Zouden mijn voeten dan echt al zo vroeg gestopt zijn met groeien? :-o

Gepost door: Zita | 06 oktober 2010

ho, daar kennen wij ook wat van, die van ons zijn gelukkig jongens (waar een gigantische schoenmaat geen ramp hoeft te zijn), maar een 40 op je tiende vind ik nu toch ook wel wat overdreven. nu ja, hij heeft maar 1 doel: zo groot worden als opa zee en zijn schoenmaat minstens evenaren: dan moet hij welgeteld nog 33 cm groeien en 8 schoenmaten vorderen. Dan is hij bij zijn einddoel: 1m90 en een 48 van schoenmaat!

Gepost door: ann | 06 oktober 2010

Een flink hoofd kleiner dan mij . Tss...

Gepost door: Sis | 08 oktober 2010

De commentaren zijn gesloten.