14 oktober 2010

Fuck de maximumfaktuur!

Ge hebt twee soorten ouders. Het enthousiaste soort en het andere. Ik verklaar mij nader. Er zijn ouders, en ik kan mij niet van de indruk ontdoen dat het vooral moeders zijn, die bij elk initiatief -schools of buitenschools- een welhaast bovennatuurlijke geestdrift vertonen en zij die dat niet doen.

Ik bijvoorbeeld word redelijk woest van brieven met als inhoud : 'Gelieve tegen eergisteren drie vellen zwart met geel geruit papier, een kruisspin met 7 poten, een blauwe outfit met engelenvleugels en een weckpot met inhoud van 6,345 dl te voorzien'. Om maar een voorbeeld te geven.

Toen er verleden week een schrijven was, waarin gemeld werd dat de kinderen zich zouden gaan verkleden als uilen werd het mij even zwart voor de ogen. Het masker zou op school gemaakt worden (oef) er werden kledingtips gegeven (iets minders oef want bruin is geen dominante kleur in Dochters kleerkast) maar er werd van ons wel een zaklamp die op het hoofd bevestigd kon worden verwacht.

Geen nood, men ging ons niet op kosten jagen. Een gewone lamp en een strakke haarband waren afdoende!

Hebt u al eens geprobeerd een zaklamp middels een haarband rond het hoofd van uw zevenjarige te bevestigen? Niet langer dan vijf seconden hebben we moeten wachten tot ze op de tegels lag. De naam lamp niet meer waardig.

Dus het werd de AS. Waar ik voor een luttele 19€ een Echte Hoofdzaklamp kocht. Het goedkoopste model. Zoals waarschijnlijk iedereen van de klas. Voorts dienden nog wat bruin/oranje toestanden aangeschaft. Nee, men jaagt ons niet op kosten, men zou niet durven!

Maar dat is nog niet het ergste. Ik zou met liefde een zak geld neertellen voor een school waar men niks creatiefs doet. Of toch niks waar ik zoektochten voor moet doen of na vier uur nog voor moet opdraven om ze te aanschouwen

Ik ben geen enthousiaste ouder dus. Maar dat had u vast al geraden.

Commentaren

Ik ben helemaal mee ( zelfs kinderloos maar op beroepsvlak veel bezigzijnd rond onderwijs en ouders en leerlingen(rechten ) ) Maar ik snap het verband met de maximumfactuur niet... En zeker de fuck ervoor niet ;). Ge zou namelijk nog veel en veel meer kosten hebben als die er niet was !
Maar ik raad je aan om wel enthousiaste ouder te zijn door dat eens aan te kaarten op school want dat zaklantaarnverhaal vind ik er echt wel over ... ( en hier snap ik de link met een uil niet direct, maar soit, ik ga dan ook niet meer naar school. het zal daar wel aan liggen zekers ? )

Gepost door: 'me' | 14 oktober 2010

Ik versta het helemaal. Zot komde daar van.
Toen de leerkracht plastische opvoeding aan mijn dochter zei dat de verf niet het goede merk was, antwoorde zij "dat haar mama niet het geld had om die dure te kopen en als het toch die moest zijn, zijzelf (die lerares dus) dat maar moest kopen voor haar." Chapeau voor mijn dochter(en mezelf), heb ze dat goe geleerd hoe ze moeten reageren al zeg ik het zelf.

Gepost door: kaatje | 14 oktober 2010

U kan de school aanmanen om ipv creatief te willen doen inventief pogen te zijn.

http://37days.typepad.com/37days/images/candle_on_head.jpg

Gepost door: sodade | 15 oktober 2010

Raar, ik zou een uil eerder associëren met een kaars. Een zaklamp begot! Maar dan nog, een kaars op je hoofd is ook geen zicht. Doch, niet getreuzeld, maske, wees eens wat inventief, rol je vogelachtige dochter (pluimen heeft ze toch al ;-)) in het stof, pluk Jantje kaal en rol haar weer terug over zijn pluimpjes zet een leuke uilenbril op haar snoet met resultaat: de mooiste,wijze uil van de hele klas. Wat wil je meer? Snavel toe nu!

Gepost door: chinezeke | 15 oktober 2010

(stekelige) humor van een disfunctionele huisvrouw (waarin ik regelmatig mijzelf herken) - ik heb altijd al beweerd dat vrouwen wél grappig zijn. Jij bewijst het hier blijkbaar al een hele tijd.

Gepost door: ann | 22 oktober 2010

De commentaren zijn gesloten.