12 februari 2011

Iklustdani

Ik kijk graag naar Komen Eten. Zoals u wellicht weet, grijp ik elke gelegenheid aan om mij te ergeren en bij dit programma leent zich daar heel goed toe.

Ik wil het, in tegenstelling tot IRL, niet hebben over mijn afschuw van het woord 'cuisson' of hoe ik acute nekkramp krijg van de term 'afkruiden'. Nee, het is het feit dat er blijkbaar zoveel volwassen mensen zijn die dingen niet lusten. Afgezien van het feit dat je dan mijns inziens beter niet meedoet aan een kookprogramma, vind ik het gewoon ongehoord om iets niet te lusten als volwassene.

We hebben het hier tenslotte niet over levende wormen, schapenogen of edele delen van een viervoeter maar over lamsvlees. Of koriander.

Tenzij u een anafylactische shock krijgt van het verorberen van een of ander onderdeel van de voedselpiramide, stel ik voor dat u NU opgroeit en uw bord leegeet zonder gekerm van 'iklustdani'.

Voor u denkt dat ik geboren ben als grage eter: mijn moeder heeft nog een trauma van de mislukte pogingen om eender welk voedsel in haar enige dochter te proppen. Ze gingen zelfs speciaal met mij op reis naar Italië, want spaghetti lustte ik wel. Tot in Italië, waar een 'mijn mama haar spaghetti is veel lekkerder' hun deel werd.

Maar eens de huwbare leeftijd bereikt, en laat ons gemakshalve de (Midden-)Oosterse interpretatie van die leeftijd nemen, moet dat voorbij zijn en eet ge alles. Nu dat nog wijsmaken aan mijn Zoon. Voor hem is dit kookboek nog altijd het enige goede. Oh well, ik heb nooit beweerd dat ik opvoedkundige kwaliteiten bezit.

Commentaren

Dani zal het graag horen.

Gepost door: sodade | 12 februari 2011

N

Gepost door: Zezunja | 12 februari 2011

kinderen kunnen op voorhand al belsissen of ze iets lusten of niet. ze zien iets groens op hun bord en zeggen al lustdani. wat een geweldig inzichtelijke wezens. Niet? volwassenen verliezen dat. zij moeten alles proeven. en dan zeggen ze pas 'bah'...

Gepost door: ysabje | 12 februari 2011

Dat is inderdaad het eetpatroon van de jeugd van tegenwoordig. Ze lusten maar heel weinig en zeker geen groenten. Maar is dat niet gewoon onze eigen fout? Moesten wij zelf niet als kind zijnde, aan tafel blijven zitten totdat het bord leeg was?
En dan heb je het nog niet gehad over het 'vissen'. Ongelofelijk hoe ze in een mum van tijd alle kleine ajuintjes eruit vissen of wortelen. Tja, het zal wel een andere generatie zijn, niet?

Gepost door: HansDeZwans | 21 februari 2011

De commentaren zijn gesloten.