22 februari 2011

Lomp is ook vis

Hoeveel keer zou ik in mijn leven al een autoportier dichtgegooid hebben? In elk geval genoeg om daar expert in te zijn, zou men denken.

Vraag mij dus niet hoe het in godsnaam mogelijk is, maar ik slaagde erin bij het uitstappen mijn eigen duim tussen de deur te klemmen. Nadat ik de initiële flauwvalneiging en golf van misselijkheid overwonnen had, bekeek ik het slachtoffer. Een prachtig discoblauw verspreidde zich in ijltempo over de nagel.

Ga naar de dokter, zei ieder die het pronkstuk ontwaarde. Maar waarom zou ik, er is toch nog nooit iemand gestorven van wat kleur op een nagel. De pijn die klopte tot in de schouder was met hopen Nurofen best te reduceren tot redelijk dragelijk. Geen probleem.

En toen kwam de zwelling. Niet alleen de nagel zag blauw, maar ook een stuk daaronder. De duim kreeg het formaat van die van een obese reus. Nog steeds had ik er het volste vertrouwen in.

Ga naar de dokter, subiet hebt ge een infectie of sterft er wat af. Mijn medemensen zagen de transformatie met lede ogen aan.

5 dagen later gaf ik toe. Vooral omdat mijn vel ondertussen te klein leek te worden om de duim te herbergen.

De verpleegster schrok. De dokteres schrok. Beiden fluisterden iets van 'O mijn god'. Het bloed uit de nagel en omstreken diende gedraind. Met, ik hou u niet voor het lapje, een gloeiend hete, opengevouwen paperclip.

'Zuster, leg eens een doek over mevrouw haar jurk, zodat we haar niet vol met bloed terug de straat moeten opsturen,' commandeerde de dokteres alvorens mijn nagel van twee gaatjes te voorzien.Wat minder pijn deed dan u misschien zou vermoeden.

Nu ben ik de gelukkige bezitter van een niet meer zo blauwe nagel, dubbel gepierced en slechts een klein beetje etterend, een doos penicilline en daarenboven waarschijnlijk een gebroken kootje. 

In plaats van tegen een kind 'handjes weg' te roepen, zal ik mezelf in het vervolg dat bevel maar geven.

 

 

Commentaren

Een beetje lomp inderdaad om daar vijf dagen mee rond te lopen terwijl een paar prikjes bevrijdend waren geweest.

Gepost door: chelone | 22 februari 2011

Ha, maak er foto's van, en filmpjes, ter Lering van kleine kindertjes.
Volgens mij wil één of andere bond ter bescherming van kinderhandjes daar wel grof geld voor neertellen.

Gepost door: Joke | 23 februari 2011

ik had in een pedagogisch tijdschrift de truk gelezen dat je je kindjes moet wijsmaken de handen op de oren te leggen bij het toeslaan van de deur .

maar hoe je zelf de deur dan nog toekrijgt.. is me een raadsel :-)

bij deze toch - veel sterkte !!

*zij die vorig jaar wel een kofferdeksel tegen haar hoofd heeft dichtgesmakt *
terwijl de optieker niet begreep hoe mijn bril precies aan zijn einde was gekomen, konden de collega's hun geroddel over mijn gapende voorhoofdswonde niet verbergen..

Gepost door: ili | 23 februari 2011

Ik kom hier via 'Standaard Online' even binnenkijken. Ai, dit klinkt niet alleen heel pijnlijk, maar zal het ongetwijfeld ook zijn. Zegt zij waarvan de man een paar jaar geleden het nageltje van de oudste dochter plette tussen de deur. Dus daadwerkelijk ervaring heb ik -gelukkig- nog niet, maar ik heb wel mijn oudste op moeten vangen en dat doet ook wat met een moederhart. ;-)

Gepost door: Toaske | 23 februari 2011

Zeg, de details had ge voor mijn part achterwege kunnen laten zenne. Beikes. En ook wel een beetje morsusketoch.

Gepost door: Miss Puntkomma | 23 februari 2011

Auch jong. Gij hebt teveel pijnstillers in huis medunkt ;-) En zeg nooit dokteres tegen een dokteres, die kunnen daar naar 't schijnt niet tegen.

Gepost door: annelies | 23 februari 2011

Zo een duim heeft natuurlijk wel als voordeel dat ze je sneller zien staan bij het liften ;-p.
't Verwondert mij dat er niet meer gruwelijke verhalen volgen. Mijn beminde heeft ooit al spelend een bal naar mij getrapt - zo een echte keiharde 'voetbalbal'. Ik had sandalen aan en de nagel van mijn dikke teen stond rechtop. Als ik had gekund, had ik hem vervloekt. Mijn man, niet de nagel. Maar ik heb het eerstvolgende uur me vooral op mijn zweterige misselijkheid moeten concentren. Mijn tenen krullen zich nu weer op als ik eraan moet denken.

Gepost door: Ann | 23 februari 2011

Mijn tenen krullen zich nu weer op als ik eraan moet denken.

Gepost door: links of london accessories | 23 februari 2011

De truuk met de paperclip heb ik hier op het werk ook al gehoord. Ge moogt hier komen werken, met je straffe verhalen.

Jaja, ik hoor het je al zeggen: 'werken? Du-uh...'

Gepost door: elke | 23 februari 2011

ja, een foto ontbreekt bij dit verhaal! en ik denk ook ferm 'gehandicapt', ook als is t maar een klein lichaamsdeeltje..

Gepost door: hildeken | 23 februari 2011

Goe bezig ;-)

Gepost door: eventjeswicht | 23 februari 2011

Ik heb dat ook eens gehad toen ik hele tijd terug eigenlijk moest studeren en met mijn nietjesmachine aan het spelen was. En erin slaagde om een nietje in mijn vinger te slaan. Ook iets te lang mee rondgelopen en toen extra tetanusspuit in de poep.

Gepost door: pierre du coin | 24 februari 2011

Als je roept: handjes tussen de deur! dan doet niemand dat. als je roept: handjes weg! dan zit er altijd wel iemand tussen. in dit geval jij dus. Je bent voor mij een lichtend voorbeeld. Dat jij een beetje lomp blijkt is voor mij een opsteker. Ik ben niet alleen!

Gepost door: ysabje | 25 februari 2011

wow ne "gothic" duim...voor je het weet is dit een rage !! hihi...:-)

Gepost door: berten | 25 februari 2011

amai er gebeuren daar nogal ongelukken bij jullie vingers tssn portieren, gebroken armen...
misschien proberen wat minder stressen?

Gepost door: sieglinde | 03 maart 2011

Op de spoeddienst laten ze je met plezier een eeuwigheid wachten voor zoveel onhandig geweld. Heb mij bijgevolg een uurke neergelegd op de spoedbrancard. Hoe dan ook, geen aanrader...

Gepost door: velouria | 07 maart 2011

Het zal een hemelse gevoelloze ervaring gevolgd door de hel van pijn, dat is wat ik voelde toen ik had dezelfde ervaring. Echt bedankt voor het delen van uw ervaringen bij vastlopen de vinger ergens. Blijf op de detachering meer ..

Gepost door: snoring aids | 21 april 2014

De commentaren zijn gesloten.