31 maart 2011

Ban Flanel

Ik wens, van zodra we een regering van betekenis hebben, een verbod op Flanel.
Flanel, beste Dames en Heren, is des duivels. Flanel besluipt u wanneer u het het minst verwacht.

Zoals in: uw ma ( in sommige kringen bekende als #onsma) zegt dat ze flanellen lakens heeft opgelegd. Onmiddellijk grijpt een of andere hersencel in uw gedementeerd brein terug naar uw kindertijd. De tijd waarin uw ma, of #onsma althans toch tijdens de gure wintermaanden flanel op uw bed legde. In mijn geval wit, met roze en blauw gestreept. Van de seconde dat ze het woord uitsprak, een triljoen jaar na die kindertijd, wist ik het: ik wil flanel.

Dat was natuurlijk maar een woord voor #onsma. Bij de eerstvolgende feestdag kreeg ik flanellen lakens. Letterlijk. Want die moest ze dan nog eens gaan omruilen tot een flanellen dekbed. Want wie o wie bezigt er nog lakens anno nu?

Goed, Flanel it was. Waar ik tot over een aantal maanden een kwieke opstaander was, geen wekker te vroeg, geen snooze te bespeuren, daar had Flanel mij bij de kladden.

Want, beste Lezertjes, uit Flanel sta je niet zomaar op. Nee, Flanel omhult je en fluistert dat je nog even moet blijven liggen, lekker warm.

Meer nog, Flanel is al warm wanneer je de bedstee betreedt, in tegenstelling tot katoen. Dus op welk tijdstip je de sponde ook maar van in de verte benadert, Flanel roept op om toch even te komen wentelen in de zachte warmte.

Flanel is de Duivel. En derhalve wens ik een Koninklijk Besluit. Ter verbod van Flanel.

Nog een geluk dat ik economisch toch al een te verwaarloosbare factor ben, want anders zou u het voelen op uw volgende belastingbrief.

Mark my words, Flanel is de doodsteek voor de samenleving. Geen mens die nog op tijd op het werk arriveert, moest het flanellen dekbed gemeengoed worden.

En als u mij nu excuseert, ga ik een proper setje flanel op het bed leggen. Per slot van rekening gaan we des nachts nog tegen de vries aan. En zomers kennen we hier ook niet echt. Toch?

Commentaren

En ge moet dan nog eens deftige flanellen hoeslakens vinden met een beetje een haalbaar dessin. Maar verder: ik wil énkel nog flanel in de winter. Ook al kost me dat wat meer gejaag achteraf omdat ik ook niet uit mijn bed kan :-p

Gepost door: Gudrun | 01 april 2011

Ik geniet van mijn flanellen slaapkleed (tot net op mijn knieën) :-)

Gepost door: zeezicht | 01 april 2011

volledig mee eens! FLANELLEN LAKENS ZIJN ZAAAALIG...

Gepost door: sieglinde,Christel, Mieke | 01 april 2011

hebben flanel deze winter ook herontdekt!
Weliswaar door de 'Hello Kitty' lakens (een cadeau van ons ma) van de dochter, maar wij hebben nu ook een set voor ons bed!!

Gisteren nog démodé, nu al niet meer te missen!!!

Gepost door: Cinnamon | 01 april 2011

De soort die je beschrijft, had mijn grootmoeder zeker weten ook liggen. Ik heb er geen maar wel een flanellen pyama. Ontzettend sexy, ik kan het u verzekeren.

Gepost door: elke | 03 april 2011

Hier ligt er al jaren flanel op de bedden. En ja, ik heb ook moeite om op te staan.

Gepost door: kaatje | 05 april 2011

en die klein bollekes die er na verloop van tijd op komen....én ge moet het niet strijken!

Gepost door: marleen | 07 april 2011

Op de lijst van de verboden middelen dus. uw leven wordt door een flanelafhankelijkheid onhanteerbaar. ik voorzie zelfhulpgroepen.
ik heb geen flanel. Ik ben wat getroubleerd: moet ik het nu proberen of niet? Ik ben nu nog onwetend, en het geluk is toch met de kinderen en de dommen?

Gepost door: ysabje | 08 april 2011

Oei....
ook wij hebben geen flannellekes in huis..
Ollanders eej =)

Gepost door: Bijzonder | 23 april 2011

Zalig, flanellen lakens!!!

Gepost door: Ellen | 01 mei 2011

al zolang niets geschreven... kunnen we je schrijfsels soms ergens anders lezen?

Gepost door: sam | 06 mei 2011

Ik vroeg me hetzelfde af als Sam hierboven, ik mis u schrijfsels, ... alles ok ?

Gepost door: Marina | 04 juni 2011

Beste huisvrouw, ik heb van horen waaien gehoord dat u over dit en (pakweg) een week of zes in het bootje stapt? En dat het hier daarom zo angstwekkend rustig is.
Is dat gerucht wààr?
Mocht het waar zijn: een hele dikke proficiat. Absoluut en welgemeend. Maar ... waarom wordt daar dan niet over geblogd? ;-)

Gepost door: Dulcera | 11 juni 2011

De commentaren zijn gesloten.