09 juli 2011

Kindervreugd

Ook al hebt u slechts één kind, er komt vast wel een moment in deze gruwelijke lange vakantie waarin u vriendjes (m/v) te gast krijgt. Mensen met eenlingen beseffen niet wat meer dan één minderjarige in huis inhoudt.

Zo'n kind alleen, dat vergeet men snel. Dan zit je 's ochtends aan de koffie -achter de pc, want zo gaat dat in het moderne huishouden- na te kijken of er in de wereld nog iets gebeurd is.  Met de vage hoop dat er een regering zou zijn, dezelfde hoop die je als kind kan hebben daags voor Sinterklaas. Dat er geen snoep en een playmobilpakket in de living staat maar een heuse pony.

Je hebt Het Kind wel wat ontbijt toegeworpen maar voor je het weet is het schooltijd en vraagt Het Kind of heur haar niet eens een keer gekamd moet worden en of we niet eens moeten gaan vertrekken.

Zo niet met een veelvoud aan kleine onverlaten tijdens de speeltijd voor meesters en juffen. Dus u hebt nu niet 1 maar wel 3, 4 of godbetert 6 op uw terrein. Daarom geef ik u enkele tips ter overleving.

-U verschanst zich in uw keuken. Achter uw pc, zodat u kunt volgen of we al dan niet een regering hebben en/of de Sint van plan is dit jaar pony's uit te delen.

-Als ze zich binnenshuis bevinden roept u van tijd tot tijd EILA en BLEFTERAF. Als u Algemeen Nederlands spreekt mag u ook HE DAAR, NIET AANKOMEN gillen.  Dit alles herhaalt u om de negen minuten. Ongeacht of ze lawaai maken of net niet. Ze doen altijd wel iets dat niet hoort. Als u er eens naast zit, dan is het omdat ze toch van plan waren om binnen de twee daarop volgende minuten de asse van uw grootmoeder van de schoorsteenmantel te rukken om er een papje van te maken.

Niet dat ik asse in mijn living herberg maar u vat vast wel waar ik naartoe wil.

-Als ze in de tuin zijn, dan roept u, met iets kortere interval -ik adviseer 3 minuten- PASOEP (LET OP voor de NL's) en BLIJFT VAN DE PLANTEN. Als er een trap van uw terras naar de tuin gaat, dan raad ik u aan om elke minuut NIET OP DE TRAP SPELEN, DAT IS GEVAARLIJK te krijsen.

Wat tuingebeuren betreft gaat u er 9 van de 10 keren opzitten met uw kreet. Ook al hebt u niet één keer uit het raam gekeken.

U mag ook altijd dit nalezen. Het is zoveel jaar na datum nog altijd niet vervallen.

Mag ik u verder nog een prettig verlof wensen en kunnen we allemaal bidden voor een spoedig september?

 

Commentaren

Ik hou niet zo erg van andere kinderen in mijn huis. Al is 'niet zo erg' een understatement. Het mag. Als hun ouders meekomen en ik de ouders kan uitstaan.

Gepost door: elke | 09 juli 2011

Een wiskundige aanleg is hier ook altijd handig...tot 3 kunnen tellen is een ware must om je kreten kracht bij te zetten.
Meestal moet je niet verder gaan dan 1 maar toch is het handig als je weet dat de 2 nog voor de 3 komt moest de krijsende rondspringende kleuter je verbale waarschuwingen wegwuiven en gadeslaan met twinkelende oogjes terwijl hij zich afvraagt wanneer dat immer groeiende hoofd van mama nu eindelijk zal ontploffen.

Gepost door: FunChick | 09 juli 2011

Véritable reconnaissants pour vos messages. J'ai été en regardant autour de la page, comme mes collègues l'ont mentionné que d'eux, et a été ravie quand je peux le trouver après une longue période de temps pour trouver. J'espère démontrer commentaire approprié reconnaissants pour votre site, car il est une chose très inspirant, et de nombreux auteurs ne reconnaissent pas la sécurité qu'ils méritent. Je crois que je serai de retour, sans aucun doute un bon ami m'a envoyé

Gepost door: oakley lunettes | 09 juli 2011

Ressources, comme celui que vous avez mentionné ici peut être très utile pour moi! Je vais poster un lien hypertexte vers cette page dans mon blog. Je suis sûr que mes visiteurs seront utiles. L'information régionale pour les informations utiles que j'ai trouvé ma langue de toute façon, merci beaucoup, il n'y a pas trop de ces bonnes sources.

Gepost door: lunettes oakley | 09 juli 2011

Het enige moment dat je best niét roept is als ze aan de rand van de vijver staan, heb ik begrepen...

Gepost door: NIDK | 09 juli 2011

Ik ben ook niet een vriendjes-in-eigen-huis-mama. Niet dat het niet mag, want af en toe, zet ik dan alles aan de kant en dan is het oké... maar hoe dichter die dag dan komt, hoe meer het zweet me uitbreekt.

Gepost door: Christel | 10 juli 2011

De vraag is : wie heeft u zover gekregen vooraf?!
Wat had je te verbergen?

Gepost door: zapnimf | 17 juli 2011

Ik ben met mij driejarige zoon stilaan in de vriendjesfase aan het komen. Ik kan één bezoeker-terrorist nog net aan. Ik hou mijn hart vast voor feestjes. Ik leer uw tips alvast van buiten. Ik zal ook al een palet koeken bestellen. en appelsapjes. en een trog...

Gepost door: ysabje | 18 juli 2011

Hier een uitzondering.
Welkom aan alle vriendjes!
Maar ik geef ze wel nogal veel vrijheid.

En dat hebben hun ouders niet zo graag (op een paar nagelaten)dus het blijft binnen de perken. Er zijn wel een paar regels. NIET op onze slaapkamer en badkamer! en NIET in 't voorste gedeelte van de woonkamer: de rest is VRIJE ruimte.

Ze worden wel nogal dikwijls vuil en net dat hebben hun ouders niet zo graag. "oei: gij moet precies nekeer in bad!". Verf, zand, klei, ...geloof me : de moderne ouder is er niet dol op.

Af en toe denk ik wel: de buren moeten vast denken dat er ééntje doodgedaan wordt, maar hey: 't Is maar om te spelen hé.

Bij mij is 't vaak: Laat maar doen!

Ik heb wel geen Design meubelen.
Een redelijke toffe tuin zonder sierboemen en dergelijke.
Mijn verstand kan op nul gezet worden (als ik er al heb)

Ik probeer ook geen fantastische moeder te zijn. Als ze te ver gaan begin ik te schreeuwen :).

Vele ouders trekken mijn opvoedkwaliteiten wel in twijfel vrees ik want het zijn altijd dezelfde die komen spelen. En de ouders wiens kinderen niet (meer) komen spelen kijken mij meelijwekkend of vol afgrijzen aan. :).

Maar mijn kids: die zijn wel meestal heel happy!

Gepost door: Sandra | 23 juli 2011

Haha...u schrijft erg leuk!
Of in het Algemeen Nederlands...jij schrijft erg leuk;)

Gepost door: ingrid | 24 juli 2011

De commentaren zijn gesloten.