11 juli 2011

Benidorm bastards

Kent u ze, de frisse bejaarden die op hun fiets het Vlaamse wegdek bevolken? Hoe warmer het wordt, hoe talrijker ze zijn. Soms zelfs in groep.

Geen druppel zweet verlaat hen, wat u doet afvragen of na een bepaalde leeftijd de zweetklieren het opgeven, samen met de productie van eicellen en haarfollikels. Of ze nu dik zijn dan wel broodmager dat schijnt geen enkel verschil te maken. Lustig trappen zij door, onderwijl vrolijk keuvelend met hun echtgenoot of vrienden. Ja, Nijvere Lezertjes, zij hebben nog adem over om te keuvelen. In tegenstelling tot u, die na een kilometer al amechtig ligt te hijgen bij elke verhoging in het traject, al gaat het om een verkeersdrempel.

Ik zeg met opzet u, want ik fiets niet meer. Ik heb het bewegen zowat helemaal opgegeven, eigenlijk. Na de Start to Run vorig jaar waarin wij in week acht nog steeds voorbijgestoken werden door flukse bejaarden en ik genadig geveld werd door een of andere luchtwegeninfectie, besloot ik dat het niks voor mij is.

Maar wacht tot ik grijs word. Wacht tot ik kleinkinderen krijg. Dan ga ik fietsen. De Mont Ventoux zal niet hoog genoeg zijn. Al was het maar om te ontsnappen aan babysitplicht.

Commentaren

Maar je weet toch wel dat die bejaarden van tegenwoordig motortjes in hun fietsen hebben?? Dat rondtrappen is alleen maar voor de schijn.

Gepost door: Corien | 11 juli 2011

velorijden is voor janetten!

Gepost door: Margogogo | 11 juli 2011

Ik weet niet wat uw leeftijd is, maar als we beide tegen de 70 lopen, wil ik best wel eens samen de jeugd voorbijsteken.

Gepost door: HansDeZwans | 15 juli 2011

maar van fietsen wordt je wel dom...

Gepost door: ysabje | 18 juli 2011

Wij zijn op fietsvakantie geweest afgelopen weken met vier kleine kinderen en het virus heeft ons nu wel ook te pakken. Ja. Echt waar.

Het is wel waar dat veel vijftigplussers een elektrische fiets hebben dus ... niet jaloers zijn. Ik integendeel moest trappen met de fietskar erachter. Af en toe had ik zin om mijn lief een klap te verkopen omdat hij het weer beter wist en we daardoor ergens verzeilden waar ik niet wilde zijn , maar soit.
Zo'n fietsvakantie is gebleken ook een relatietest en we survived.

Hey Ysabje: dom worden van fietsen?? Waarom? Ik leerde kaartlezen, mijn geduld nog meer bewaren, inventief zijn (hoe plassen in het wild?) , ...

Gepost door: Sandra | 23 juli 2011

De commentaren zijn gesloten.