19 juli 2011

Fredje

De meeste vrouwen met kinderen kennen hem wel. Na kind 1 kan je hem nog counteren met jeugd en strenge voedselonthouding maar na kind 2 is hij nog moeilijk uit uw leven te bannen.

Meer nog, zelfs kinderloze vrouwen kennen hem. Meermaals wordt er in gemengd gezelschap kinderrijk/kinderloos (of vandepotgerukt/verstandig, hoe u het ook maar wilt omschrijven) de onderbroek stiekem even opgehesen over de vermaledijde rol. Onder vriendinnen komt dan de waarheid boven: zo goed als iedereen heeft een recalcitrante massa, ten zuiden van de navel.

Want daar heb ik het over. Fredje het Buikvetje, liefdevol zo gedoopt door vrienden (kinderloos, wat dacht u) maar ook wel gekend als net dat stuk waar uw ondergoed zich altijd over wenst te rollen. En dan uiteraard niet naar boven maar richting 'opgefrommeld zodat ik goed afteken onder uw kleedje'.

Net nu ik eigenlijk broodmager zou moeten zijn, ben ik het niet echt, maar sowieso: zelfs een jaar of twee geleden had ik nog altijd Fredje. Fredje wil niet wijken van mijn zijde. En wat erger is, niet van mijn buik. Fredje slinkt soms. Maar Fredje wordt nooit meer verbannen naar de put die mijn abdomen ooit was. Pre erfgenenamentijdperk.

Gelukkig dan maar dat hij een naam heeft. Iets waar je toch voor X jaar aan vastzit kan je maar beter benoemen. Of het nu een kind, een huisdier of een vetrol is.

Commentaren

Die moet ik onthouden. Ik ben 32, zo verstandig om kinderloos te zijn, maar jawel, sinds een jaar ofzo ook een Fredje hier. Ik vind Fred eigenlijk wel een afschuwelijke naam. 'k Wil er vanaf. :-/ Maar hij is nogal hardnekkig hè, voor mensen die niet goed kunnen diëten? (Ik ben eigenlijk nog nooit echt op dieet geweest...)

Gepost door: liza | 19 juli 2011

De mijne heet pènske.
De week voor was alles ok, maar de weken nadien waren dramatisch: precies dat pènske zijn halve familie heeft logeren voor de moment.

Gepost door: Leen* | 19 juli 2011

Koopt u een corrigerende onderbroek en geen kat die Fredje zaterdag ziet rondhuppelen. ;)

Gepost door: Katrien | 19 juli 2011

Ik ben hem kwijt na teveel miserie. Ook geen goeie manier. Maar hij komt precies terug. Ik zal het maar als een goed teken beschouwen...

Gepost door: elke | 19 juli 2011

Als we daar toch allemaal mee door 't leven moeten, konden ze dan geen mooiere naam bedenken? 't Is bij de meesten immers voor lang, he?

Gepost door: veerle | 21 juli 2011

Zowel Fredje als zijn mètje én zijn pètje en grote broer Brettje hebben zich tussen mijn navel en venusheuvel gevestigd. Geen corrigerende onderbroek, geen verkrampte buikintrekkerij noch een weekje chronische diarree zijn daar tegen opgewassen. They stay put. De klootzakskes.

Gepost door: Margogogo | 21 juli 2011

beste huisvrouw we wensen jullie en de kids een fijne dag toe zaterdag, trek je van een eventueel fredje niets aan, daar let toch niemand op want iedereen is superbenieuwd naar de gelukkige ;-)
liefs van Lobke aan Robin

Gepost door: Els en Lobke | 21 juli 2011

Fred zat zaterdag goed verstopt in ieder geval.

@Margo : Tiens, hoe komt het dat uw dijen en uw decolleté die u zo fijntjes ontblootte, mij meer opvielen tijdens uw wilde huppeltjes op de dansvloer?

Gepost door: zapnimf | 25 juli 2011

En, heb je er intussen al mee leren leven?

Gepost door: chelone | 25 juli 2011

geen fredje, geen borstjes
zeker na kinderen
dus het is een beetje kiezen he ;-)

Gepost door: annelissen | 26 juli 2011

@ zapnimf
Omdat mijn dijen en mijn décolleté fijntjes ontbloot waren en de familie Fret niet.
Marginale foto's bytheway, djeezes!

Gepost door: Margogogo | 28 juli 2011

moeders verdienen het om supersexy en perfect slank-rond te zijn. waarom is dat dan niet zo?!

Gepost door: ysabje | 29 juli 2011

goddank dat ge al getrouwd zijt!

Gepost door: tante annie | 03 augustus 2011

De commentaren zijn gesloten.