29 juli 2011

Nagelnieuw

U herinnert zich nog vaag de Zielige Duim? Vijf maanden na datum zag hij er nog steeds Zielig uit. Hij kreeg wel weer een hoornlaagje maar dat was de naam 'nagel' echt niet waardig. Tenzij u een opgebolde massa met een groef in het midden een nagel noemen wilt. Alhoewel hij in het begin van het groeiproces wel een mooie hartjesvorm kreeg. Tenminste, als u over de op schimmel lijkende nagelrand kon kijken.

Aangezien een duim redelijk goed uit het zicht te houden valt, kon het mij eigenlijk allemaal niet zo boeien. Maar dan zit je opeens met een vriendin op een terras die, terwijl wij onze kinderen minutieus in het oog houden in de bijbehorende speeltuin, toch tijd vindt om hem te monsteren en zegt dat ik er Iets Aan Moet Laten Doen.

Voor de lieve vrede maar inwendig rologend belde ik een Nagelstudio. Want zo heet dat. Hetgeen ik in mijn hoofd steeds 'tijdverdrijf voor Verkavelingswijven' noemde, wat op één lijn staat met Tupperware parties en zonnebanken, blijkt gewoon een naam te hebben.

U mag mij bovenstaande niet kwalijk nemen. Ik viel ook zowaar van mijn stoel toen iemand mij vertelde dat normale vrouwen naar schoonheidsspecialistes gaan. Maar goed, ik heb allang door dat ik niet helemaal van deze wereld ben, dus voel u vooral niet beledigd, het ligt aan mij. Maar bij dezen staat de term Verkavelingswijven toch maar mooi op Google, wat daarvoor niet zo was.

In elk geval: ik ging naar de nagelstudio, voor een French manicure en een Restauratie van De Duim. Ik zat amper vijf minuten neer of, jawel, Verkavelingswijven (2) naast mij begonnen een oeverloze klaagzang over hun echtgenoot. Gaan lopen kon ik niet meer, want de Nageldame had mijn hand stevig vastgepind. In minder dan een half uur had ik terug een echte duim, of toch een redelijke imitatie, en nagels die zo Frans waren dat ze ei zo na de Marseillaise zongen.

Na exact een week zien die nagels er nog altijd perfect uit. En gelukkig maar want ik heb geen idee hoe ik nagellak die wel hars lijkt en daarenboven gefixeerd werd met een soort van ultraviolette droger zou moeten losbikken.

Dus ik denk dat wat nagels betreft, ik een Verkavelingswijf ga worden. Al woon ik in een Antiquiteit met elektriciteitsuitdagingen. Maar nooit zal u mij onder een zonnebank aantreffen. Of op een Tupperwareparty. Al ware het maar omdat ik zo ook al een koelkast vol Dood Eten heb, dat net zo makkelijk weggooit als het op een bord staat te beschimmelen.

Commentaren

verkavelingswijf. klinkt wel echt een beetje vies. vind ik. :-)

Gepost door: ysabje | 29 juli 2011

Ok, een super dare party dan maar.

Gepost door: HansDeZwans | 29 juli 2011

Ik heb aan mijne kleine teen zo goed als gene nagel meer. Kan ik daarvoor naar zo een nagelstudio gaan of moet ik dat zelf oplossen.

Gepost door: HansDeZwans | 29 juli 2011

gaarne het vervolg laten weten.. (hoe die nagel eraf gaat), word ik misschien ook een verkavemingswijf!

Gepost door: hildeken | 29 juli 2011

Heb ooit eens verkavelingswijven-nagels gehad... tot ik het meer dan beu was om iedere 3 wkn dat opnieuw te laten doen.

Dan heb ik hem er zelf afgesleurd, en dat mag je letterlijk nemen, als je niet over 't juiste materiaal beschikt.

Gevolg: gele nagels en het oppervlak volledig naar de bom... en nu laat ik ze lekker inscheuren en knip ik ze superkort.... ze zijn gewoon niet gemaakt om lang te zijn : -)

Gepost door: Christel | 29 juli 2011

Je laat die best verwijderen door de nagelspecialiste ;-) anders zijn uw nagels kapot of scheelt het toch niet veel.

Gepost door: knuffelmama | 29 juli 2011

Wat een horrorverhalen hier zeg...
Zeker dat je niet naar mijn Tupperware party wil komen? Ik woon in een schoon verkavelingske.

Gepost door: elke | 29 juli 2011

Ja zeg, het idee alleen al dat zelfs het gepeupel een schoonheidssalon bezoekt.
Gelukkig zit er in mijn vriendenkring iemand die veel hoger mikt als het modale verkavelingswijf en die aan de botox zit. Maar ik kan er bijgod niet meer opkomen wie...

Gepost door: zapnimf | 30 juli 2011

Wij noemen onze madame 'het nagelwijf', niet echt flatterend.
Zo spreken we haar niet aan uiteraard, zo sympathiek zijn we nog wel. Wie weet welke foltertechnieken ze anders uit de kast haalt!
Maar ze doet haar job goed! RESPECT!

Gepost door: Cinnamon | 12 augustus 2011

zalig! verkavelingswijf lol. 't is is wat anders als de gewone strekek-t omschrijving :)

Gepost door: marjo | 19 augustus 2011

De commentaren zijn gesloten.