26 augustus 2011

Hoe dingen hier nooit gedaan geraken.

Ik was mijn SIS-kaart kwijt. En die van de Zoon. En eigenlijk ook die van de Dochter maar die is mogelijks nog ergens in transit.  Maar goed, wij zijn geen dokterlopers dus wat geeft een verloren kaart van die strekking?

Tot het daagt dat er toch wel wat briefjes liggen, u kent het: een tandartscontrole hier, een keelontstekingkske daar en nu is de Zoon ineens weer behept met een Tendensieuze Tinnitus.

Tevens vroeg de apotheker ook om De Kaart, want die moest Bijgewerkt.Ik raapte al mijn energie bij elkaar en belde de ziekenkas. Die mij zowaar terwijl wij nog bellende waren een Formulier mailde. Ten Aangifte van een Verloren Kaart.

Maar toen begon het.

Ik printte het formulier. En waar u nu denkt dat de inkt op was: u bent totaal mis want wij hebben een Gloednieuwe Bijna Eeuwigdurende Printer.  Nee dus. Er moest een strook afgeknipt. Waarop staat dat ge een nieuwe kaart aangevraagd hebt en hoeveel ge moet storten (want dergelijke slordigheden dienen betaald te worden).

Ik had geen deftige schaar. En denkt u aan een schaar als u in de supermarkt staat te weifelen over kip of rund? Of misschien varken? Neee. Net zoals u op dat moment niet denkt aan vuilzakken, koffie en WC-papier. Daar moet u nog eens voor terug. Wat ik deed. Speshaal voor een schaar.

Maar toen zeurde er een kind of was ik gewoon te tam (ja, die laatste optie mag u aankruisen) en vond het formulier een vluchtweg naar het onderste van mijn Stapel.

Tot vandaag. Spreken we vier weken later. Ik knipte de strook af met een babynagelschaar die ik nog ergens vond, want de Gekochte Schaar was ondertussen al verdwenen in de Bermudadriehoek van mijn huishouden. Ik plakte een zegel die ik wonder boven wonder nog vond tussen mijn in drieën gescheurde rijbewijs en beval Dochter het document ter poste te dragen in de brievenbus van het Postpunt dat onze GB rijk is.

Wij hebben binnenkort terug een SIS-kaart. Behalve Dochter, want de hare is nog....

Commentaren

Binnenkort gaat dat allemaal elektronisch.
Want dan zal het vele beter gaan.

M

PS: spesjaal schrijf je volgens mij met een j.

Gepost door: Mattias | 26 augustus 2011

Speshjaal Mattias, effenaf.

Gepost door: De huisvrouw | 26 augustus 2011

Al ons scharen zijn zo bot da ge ermee op u bloot gat na Derremon mee kunt rijden. Dus heb ik er laatst een mee gepikt van bij de schoonmoeder ma anders gebruik ik e recht stuk eender wa en 'scheur' 'op de stippenlijn'. Wel zo creatief

Gepost door: M | 26 augustus 2011

Herkenbaar: altijd scharen kwijt en formulieren en pasjes en brieven en mijn kop (mijn rijbewijs ziet er oké uit omdat het gescheurde in de tas zat die gestolen was en ik nu een spiksplinter heb), maar ik ben zo blij dat ik nu eindelijk weet hoe dat allemaal komt: ik zit thuis ook met een bermudadriekhoek. Is daar iets tegen te doen?

Gepost door: ann | 26 augustus 2011

En is dan nu ne goeie moment om u te vertellen dat het tot 4 maand kan duren voor ge een nieuwe SIS kaart hebt nadat de aanvraag is ingediend?

Gepost door: endimi | 26 augustus 2011

Geeft niet, Endimi, ge krijgt een Vervangpapier! Nu kunnen we weddenschappen afsluiten over hoe lang het duurt voor ik dat kwijt ben.

Gepost door: De Huisvrouw | 26 augustus 2011

ze gaan dat afschaffen ;) !

Gepost door: 'me' | 26 augustus 2011

Gij zijt nog erger dan... dan... ok, er bestaat niemand erger dan gij. Hoe kan je nu geen schaar in huis hebben?
Pakt dan toch gewoon een scherf glas van die vijf ton glasbakglassnippers dat er in uw kelder ligt en rits het daar mee door.
Ik ben zo blij dat ik u ooit tegen het lijf gelopen ben : nog een grotere sloor dan ekik. Doet deugd!

Gepost door: zapnimf | 26 augustus 2011

Uw kind is voorzekers ook K-I-D-S-ID-loos zoals de mijne?

Gepost door: Elza | 26 augustus 2011

Oh man, dat doet deugd om zoiets te lezen! De Gilbert kijkt mij dan altijd aan met een blik van hoe-gij-zijt-dat-kwijt, terwijl ik die bijna altijd binnen het uur heb teruggevonden!
Hebt gij daar ook nog 3 manden strijk staan en belt ge ook altijd naar uweigen om uw gsm terug te vinden?
(Indien 'nee': ik ook niet hoor...)

Gepost door: Leen | 26 augustus 2011

Steekt dat toch gewoon in uwe portefoelle en pakt da der niemeer uit? Hoe moeilijk kan da zijn?
Maar ik geef toe, ik ben nogal siskaart minded. Eilaas.

Trouwens, eigenlijk feitelijk staat dat allemaal al op uwe pas, maar 'ze' willen u da nog nie zeggen. Big brother, jongske, big brother.

Gepost door: Madam arabelle | 27 augustus 2011

De commentaren zijn gesloten.