23 januari 2012

Maartse buien, decemberse miserie.

Het is pas januari, ik weet het, maar toch wil ik u nu reeds waarschuwen voor de Gevaren van Maart.

U moet namelijk beseffen dat als de wekker van uw biologische klok afgaat in die maand, u in december een nageslachtje zult werpen. En dat dient ten allen prijze vermeden te worden.

Dochter is jarig op 23/12. De dag voor kerst. U moet natuurlijk een feestje organiseren. Vlak voor u de collectie bejaarden die uw familie -of de mijne dan toch- rijk is, dient te voorzien van een kerstdis met aangepaste conversatie.

Gouden tip 1: doe dat feestje niet thuis zoals ik alle voorbijgaande jaren deed. U moet zelf versnaperingen ende drank voorzien en in het slechtste geval entertainen. Een taak die ik gelukkig de vorige drie jaar heb kunnen uitbesteden. Dit jaar was mijn plan echter nog strakker. Ik huurde een pretmeloen en de feestelijkheden konden elders plaatsvinden. Een aanrader.

Maar goed. Evenzeer moet u dat geregeld krijgen en uitnodigingen pennen.

Gouden tip 2: laat uw kind ze zelf schrijven. Dat gaat blijkbaar perfect vanaf leerjaar 4 en ik wou dat ik het in leerjaar 3 al geprobeerd had.

Ook dient u cakes te bakken voor op school. Als u geluk hebt want in de tijd van De Zoon werden individuele traktaties verwacht. Een hel van 25 te vullen zakjes met snoep en rommel. Dat is in de school van Dochter niet toegelaten dus laat dat een criterium zijn bij het uitzoeken van een onderwijsinstelling. Veel belangrijker dan de pedagogische doelstellingen, mijns inziens.

Dus de week voor Kerstellende zit al aardig vol. En dat allemaal omdat u niet de moeite hebt gedaan om deftig tot 9 te tellen voor u besloot dat de wereld nog niet vol genoeg zit.

Komt er nog bij dat het begin van de maand al geteisterd wordt door De Sint. U moet niet alleen verzinnen wat die bij u thuis door de schouw komt gooien maar ook wat hij bij grootouders en tante en nonkel brengt. Want de collectie bejaarden valt u natuurlijk lastig met die vraag. En liefst van al moet u al die troep, waar het kind in kwestie als het meevalt na het ontvangen nog een halve dag naar kijkt, ook nog zelf gaan kopen. Zij geven het geld wel maar de geneugten van Fun en Dreamland zijn helemaal voor u alleen!

Datzelfde geldt voor De Verjaardag en voor kerst. Dus u zit met 1 kind al aan 3 Hoogdagen maal 3 Te Verzinnen Cadeaus maal minimaal 4 Gulle Gevers. Zijn er nog andere kinderen in het gezin dan mag u dat nog eens maal zoveel doen. Hopelijk hebt u beter nagedacht bij uw andere lendenvruchtjes en zijn die jarig in juni, dat scheelt toch al een halve speelgoedcatalogus.

De ultieme Gouden Tip: mijd maart. Wat zeg ik: MIJD MAART. Of voorzie u van elk mogelijk stuk anticonceptie dat er op de markt te krijgen valt.

Uw zenuwstelsel zal u dankbaar zijn. Om van uw portemonnee nog te zwijgen.

Commentaren

Mijn baarmoeder heeft het blijkbaar wel voor september. Om zich te laten vullen, bedoel ik. En dus zal ik binnenkort voor de tweede keer in juni werpen. Perfect in die zin dat het aan de andere kant van het jaar ligt dan kerstmis en sinterklaas. Maar euh:
- Vent en ik verjaren allebei in mei. Financieel dus ook kajiet.
- Die kindjes gaan ons vervloeken van hun 6de tot ze zijn afgestudeerd: altijd verjaren in de examens. Wijs!
Daarna is het wel weer fijn. Verjaren in volle lente-zomer, schoon weer meestal en al, dat is eigenlijk toch wel plezant. En de mensen die ge wilt uitnodigen, zijn ook nog niet op groot verlof, da's ook al een voordeel.

Gepost door: Lies | 23 januari 2012

December is idd niks als verjaarmaand, maar waarom proberen we niet met 'n allen Sint-Niklaas des zomers te vieren? Tweemaal troef: u een probleem minder en voor de kinderen dubbel pret want stel dat dat op 6 juli zou kunnen, hoe handig zou dat wel niet zijn om met het nieuwe speelgoed, educatief of niet de zomer mee te vullen, sprak ene altijd-in-de-grote-vakantie-jarige : (

Gepost door: Gamine | 23 januari 2012

Ik herken het, ik herken het.
Werpsel 1 is geboren op 7 december.
Daarna ging ik voor april, juli en oktober. Een mooie spreiding van het cakebakken, al zeg ik het zelf.
Hoewel, op onze school moet zelfs die traktatie achterwege blijven. Je kan dus altijd nog beter kiezen.

Gepost door: zapnimf | 23 januari 2012

Ik plande beter. 't Zou voor eind januari zijn. Maar dat was buiten Zoonlief gerekend. Midden tussen de feestdagen was hij er al. En ja, ook ik mag al die cadeaus voor alle oudjes in de familie bedenken, kopen en inpakken en alsof dat nog niet genoeg doen ook een stel nonkels daarvoor een beroep op mij.

Gepost door: veerle | 23 januari 2012

Om maar even aan te geven dat ik nog van de oude stempel ben: bij ons is 23 december niet de dag voor Kerst, want op 24 december gebeurt er van festiviteiten niks. Vroeger naar de middernachtmis gaan, nu niks. Makkelijk. Dit gezegd zijnde, ben ik blij dat ik niet in december verjaar, en als ik dat hier zo lees, mag mijn familie dat ook zijn (hoewel zij ook van de oude stempel zijn en de Sint dus enkel bij het kind zelve komt en niet bij grootouders en tantes en zo). Maar ik volg uw raad op: ik mijd maart! En alle andere maanden, want bij enig verderlezen dezer blog, wordt mijn eerdere vermoeden nog bevestigd: kinders, 't is niks voor mij :-)

Gepost door: Liesbetje | 26 januari 2012

Heb geen kinderen... maar maand Maart + 9 (oftewel 36 weken) is dat dan niet November -:)
Zou je dus best ook niet effe voorzichtig zijn tijdens die Aprilse grillen !

Gepost door: marleen | 30 januari 2012

Ik ken dat gevoel. Bij ons in de familie is "augustus" de kostelijke maand. Moeder, zus en dan nog eens moederdag. Ik heb mijn dochter alvast gevraagd om rekening te houden met de "planning"

Gepost door: Christine | 12 februari 2012

wat een leuke ontdekking: de pretmeloen
al is Antwerpen een beetje te ver

in maart geen sex
de stop er op ;-)

Gepost door: annelissen | 13 februari 2012

Bij uw rekensommeke moogt ge in mijn geval nog eens met drie vermenigvuldigen. 4 kinderen moest ik persé krijgen en daarvan zijn de drie laatste in maart gemaakt. Mijn broer vroeg al of wij HET alleen dan deden.

Gepost door: ruimtevisser | 29 februari 2012

De commentaren zijn gesloten.