12 maart 2012

Wijvenweek: Schoonheidsslaapje

Ochtend. U rukt zich los uit het flanel en waggelt naar de badkamer. In het beste geval is het winter en hoeft u uw spiegelbeeld niet middels het ongenadige natuurlijke licht te trotseren maar kan u volstaan met vriendelijkere lampen waar er toch steeds twee van kapot zijn.

Dat is echter niet genoeg om te verhullen dat er iemand de voorgaande nacht met uw gezicht gaan lopen is en u achtergelaten heeft met een opgezwollen ruïne, mooi in de verf gezet door paarsige wallen, het vocht daarin voorzekers voldoende om een dorstige in een willekeurige woestijn te laven.

Uw ogen, o god, zijn dat écht uw ogen? Die bloeddoorlopen bollen, dat is toch niet wat ge verwacht na een uur of zeven genadige bewusteloosheid?

Niks aan te doen. Eerst douchen. Een geluk dat uw blik niet lager dan uw gezicht gedaald is want anders zag u iets veel ergers.

Ik weet niet hoe rigoureus u huishoudt, maar ik kom gewoonlijk niet toe aan het (laten) strijken van de lakens. Wat wil zeggen dat elke plooi van het beddengoed 's ochtends in uw huid gegrift staat. Een jong vel verteert zoiets op een dik uur, maar we weten allemaal dat ik geen 3x7 meer ben en per verstrijkend jaar komen daar minstens 5 minuten bij. Wat wil zeggen dat ik tot tegen de noen rondloop gelijk een Shar-pei.

Maar u wil remedies natuurlijk. Welnee, u wil foto's. Maar that ain't gonna happen. Remedies dus. Fond-de-teint. De uitvinder daarvan verdient meerdere standbeelden. Mascara! De uitvinder daarvan verdient medailles. Geen oog zo levenloos of het knapt op van wat mascara. En blush. Als het nog te vroeg is om een natuurlijke, of door alcohol of ergernis geïnduceerde, blos op uw kaken te toveren dan is blush de remedie.

En verder helpt het ook wel om u goed te voelen in uw al dan niet gerimpelde vel. Maar niet voor 12 uur 's middags. Godindenogenemel nee.

 

 

Commentaren

Blijven slapen tot het kaarslicht!

Gepost door: Haagje | 12 maart 2012

Hoeveel keer heb ik dat nu eigenlijk al gezegd? Jij hebt dat niet nodig. Voila.

Gepost door: sterre | 12 maart 2012

Het is niet best, nee, het is helemaal niet best. Liever geen foto's. Ik heb drie spiegels te veel.

Gepost door: Maria | 12 maart 2012

probeer eens satijnen kussenslopen en lakens, het schijnt te helpen en ook niet op de buik slapen, heb ik van ergens

Gepost door: Gamine | 13 maart 2012

Ik hou van u, Sterre.

Gepost door: De Huisvrouw | 13 maart 2012

Moehaaa!
Vanaf nu blijven bloggen, want ik heb weer heel hard moeten lachen.
En fond de teint is vies! Ik heb je al voor het douchen gezien en dat viel nog mee. Dus blijf daaraf, van die boecht.

Gepost door: zapnimf | 13 maart 2012

U hart ik ook Zap. Maar dat heb ik u zelfs al IRL gezegd.

Gepost door: De Huisvrouw | 13 maart 2012

Ik ben uw fan, ge moogt misschien een tikje gerimpeld uit uw bed rollen, uw grappigheid heeft de plezierigheid van de de zachte wangetjes van een kleutertje.

Gepost door: ysabje | 14 maart 2012

I know, ik ben geweldig :-)

Gepost door: sterre | 22 maart 2012

De commentaren zijn gesloten.