15 maart 2012

#wijvenblogs Dromen

Heel vroeger had ik slechts één droom. Elk boek kopen dat ik wou. Want de ware boekenliefhebber is niet tevreden met een bibliotheekboek. Nee, een boek dat u bevalt, dat moet ge hebben.  Sinds al een heel aantal jaren werd die droom realiteit en bleef er niks meer te dromen over.

Want ik ben geen mens met materiële verlangens. Vraag mij nu wat ik graag zou willen en ik zou het u niet kunnen zeggen. Ik wil geen fototoestelflatscreenbuitenkeukenfancytuinstelniefgordijnenducatimonstroreisnaardecaraibenofjuwelen. Het scheelt waarschijnlijk wel dat als ik het zou willen, ik het gewoon zou kopen. Een beetje hetzelfde als niet bepaald zin hebben in een sigaret maar zonder zitten, dan is het verlangen honderd keer zo sterk.

Maar dromen zijn niet noodzakelijk materieel. Op dat vlak liep het het grootste deel van mijn leven wel mank. Van diepongelukkig naar kabbelend naar flatline naar dromen over wat wel onmogelijk leek.  Echter ook op dat vlak heb ik niks te wensen over.  Tenzij misschien naar de tijd dat de kinderen uit huis zijn maar tegen dan ben ik waarschijnlijk dement en dan valt er helemaal niks meer te dromen want het enige wat ik dan nog ga wensen is dat ik alle boeken kon kopen die ik maar wil.

Ik hou niet van malcontente mensen. Van  hebzuchtigen. Van onrealistische dromers.

En toch heb ook ik een onrealistisch droompje. Van wonen in een andere tijdzone. Op twee uur na zover van onze zone als maar mogelijk is. Niet omdat ik jullie beu ben maar omdat ik daar ooit alleen op een bankje gezeten heb in het besef dat ik volmaakt gelukkig was op dat moment. Het zou zowaar het perfecte ogenblik geweest zijn om te sterven. Doeme. Gemiste kans.

 

 

 

 

 

Commentaren

Niet sterven aan levercirrose... ik dacht dat... laat maar.

Gepost door: zapnimf | 15 maart 2012

Je moet er nu niet meteen gaan sterven, maar je kan toch altijd nog verhuizen.

Gepost door: veerle | 16 maart 2012

De commentaren zijn gesloten.