21 maart 2012

Voor mij één menopauze, om mee te nemen graag.

In mijn ogen zijn er weinig voorbehoedsmiddelen die zoveel voordelen hebben als de Mirena. Ok, ge doodt een geconcipieerd embryo en ja, ge krijgt wat hormonen maar kom, er zijn erger dingen. Kinderen bijvoorbeeld.

De Mirena heeft echter een Groot Nadeel: ge hebt geen regels meer. Of misschien zo eens om de paar maand een notie van.

Wat ook wil zeggen dat ge niet weet wanneer ge pms-ig of ms-ig zijt. En ge u ook niet kunt inhouden qua emotionele uitlatingen of overdreven wijvigheid. Ah nee, want er komt niks aan. Ge kunt niet op uw kalender kijken en denken: och ja, ik ben nu bitchig want...

Maar denk niet dat men het niet merkt, de omgeving. Mirena of niet, de cyclus wordt niet onderbroken. Ge blijft nog altijd niet te genieten prenietmenstrueel en wentelt u nog altijd in zelfmedelijden, nietmenstrueel.

Die menopauze, wanneer komt dat nu ook alweer, zo ongeveer?

Commentaren

50! Je bent er nog niet van af dus.
Als ge te warm krijgt op momenten dat het niet kan, dan is het zo ver ;-)

Gepost door: sterre | 22 maart 2012

Hm, zou dat nou écht zo zijn; geen 'regels' meer maar toch 'iets' om je gedrag aan te wijten? Ik hoor graag de bewijzen om mijzelf mee te kunnen wapenen :-)

I'll stay tuned.

Gepost door: Sannah | 23 maart 2012

regels ? is dit een woord van ongeschoolden ?

Gepost door: kapoentje | 24 maart 2012

Wie sowieso al wreed last heeft van PMS heeft na het plaatsen van een Mirena nog dubbel zo veel last van PMS. Nog erger, ja, het kan. Ik kan het beamen!
Ofwel ben ik bipolair, dat kan ook.

Gepost door: Margogogo | 30 maart 2012

Bestel voor mij ook maar ineens zo menopauzeke mee. Ik weet door de migraine dat ik PMS heb. Of omgekeerd.

Gepost door: Elza D. | 09 april 2012

ik ben sinds de mirena regelmatiger dan ever in mijn maandelijks gedoe. en minder stuurs. ik ben gewoon iedere zaterdag slechtgezind. echt waar. er is iets met mijn zaterdagen. kwaad dat ik dan kan zijn. op mijne vent en op mijn kinderen. dat is dan toch duidelijk iets PMS'igs he.

Gepost door: ysabje | 10 april 2012

Even had ik gevreesd dat ik eerst met pensioen zou zijn en dan pas een menopauzeke kon meepikken. Maar het is nog net op tijd goedgekomen. Maak u ecgter geen illusies: ook zonder "regels" ben je om de paar weken niet te genieten. En de "vapeurs" pakt ge naar het schijnt mee tot in het mortuarium...

Gepost door: NIDK | 22 april 2012

Allez gij? Ik vind u altijd het toonbeeld van voorbeeldige karakterstabiliteit. Gij? PMS? Maak rap nog een broodpuddingske.

Gepost door: zapnimf | 23 april 2012

De commentaren zijn gesloten.