26 april 2012

Bende hypocrieten. Wacht, ik bedoel: Ecodag op school!

Volgende vrijdag is het Eco-dag (mag dat eigenlijk niet gewoon Ecodag zijn?) op de school van Dochter. Ik geef u even mee wat er op het briefje (Briefje! Van papier! Bomen en al!) staat.

- Kom te voet, met de fiets of laat je afzetten op de hoek van de straat. Want. Dat. Helpt. De mens die zijn kind dan ten achten aan school moet afzetten in de voorbewaking omdat hij of zij moet gaan werken kan dan uit bezorgdheid de hele straat naast zijn bloedje tuffen in de auto. Dat gaat Het Milieu ten goede komen. Ik volg al volledig dit eerste punt.

Next.

-Kom in groene kledij zodat iedereen kan zien dat het vandaag Eco-dag is. Of ecodag (maar daar waren we nog niet over eens zeker). Want dan moeten mama en papa nog speciaal gaan winkelen en consumeren en derhalve de wereld verder vervuilen met onnodig gekocht spul omdat gij iets groens moet aanhebben. Waarom iets groens trouwens? In de natuur komen toch meer kleuren voor?

Vervolgens.

-Vandaag zijn alle koeken verboden. Breng fruit of groentjes mee als tussendoortje. Dat moeten ze elke dag al. Bovenop de normaal wel toegelaten koek. Maar kom, iedereen weet dat koek DE DUIVEL is. Dé oorzaak van alle vervuiling in de Westerse Wereld en Verre Verre Omstreken. Ban de koek. Ik smeek het u mensen. U redt er levens mee. En het milieu. Dat ook.

Maar we gaan door:

-En natuurlijk zorg je er voor (sic) dat je maaltijd geen afval geeft. Ik hoop dat ze kotst. Heel de speelplaats onder. Ok, dat is gemeen. Maar toch. In dezen vind ik het gerechtvaardigd.

En tot slot:

-In je drinkbus zit water. Dat zit er eigenlijk altijd in. Maar volgende week denk ik er toch over om iets anders mee te geven. Het sap van een bedreigde kikkersoort of zo.

Seriously...

Commentaren

Het sap van een bedreigde kikkersoort :)))) *strijk*

En ehm, inderdaad beetje hypocriet, ja.

Gepost door: Tamara | 26 april 2012

LOL! (you are SO funny)
Have fun eco chick!

Gepost door: jessie | 26 april 2012

Allee, inventief gaan ze ni worden door daar naar school te gaan!

Gepost door: Katrien | 26 april 2012

Ha! Zelfs bij ons op het platteland zijn de scholen zo te zien een stuk minder onnozel.

Gepost door: Tine | 27 april 2012

Wat de hel? Groene kledij omdat dat goed is voor het milieu? Unk? Die andere tips zijn ook nogal euh... belachelijk. Blijkbaar heeft het volledige lerarenkorps daar niet goed begrepen wat het milieu precies is...

Gepost door: Lies | 27 april 2012

*roloog*

Gepost door: Leen* | 27 april 2012

Doet me denken aan de groene week op mijn school, zo'n 4 jaar geleden toen ik daar nog vastgekluisterd zat. Niemand mocht boterhammen meenemen want we gingen een groen middagmaal eten met iedereen in de refter. Kaas, charcuterie, en ijskoffie van douwe egberts in individuele verpakkingen. Dat was wat de sponsors hadden gebracht. Groene week, uhu.

Gepost door: Lou | 27 april 2012

het is wel dankzij de tussenstand van weekend blog awards, dat ik jouw blog ben beginnen lezen en ik vind jou schitterend.
Ik moet zo lachen en ik ben zoooooo blij dat er nog mensen van sarcasme houden (één van de meest ondergewaardeerde en onbegrepen vormen van humor)

Gepost door: NeleDC | 27 april 2012

We leven in een wereld van om zich heen grijpende oppervlakkigheid met de erbij horende hypocrisie. Die wordt extra gevoed door het creeren van "hypes" allerhande (hihi, ook de persoonlijke)zonder achterliggende beleving. Fijne post deze. Dank je.

Gepost door: bentenge | 27 april 2012

levende visjes als vieruurtje zal ook wel leuk wat opschudding veroorzaken.

Gepost door: ysabje | 28 april 2012

Jaja, ecodag en morgen vragen ze weer of je alstublieft met je tank wil rijden naar de kinderboerderij.

Gepost door: zapnimf | 28 april 2012

Een rage wordt het, dat sap van een bedreigde kikkersoort.

Gepost door: veerle | 29 april 2012

Ah, groene kledij, gemaakt met groene verf, je weet wel, die verf die de meeste chemicaliën vereist om te produceren, en dus eigenlijk de meest vervuilende kleur is die er bestaan voor opdruk of kledij...

eco-dag, jaja.

Gepost door: endimi | 29 april 2012

De commentaren zijn gesloten.