10 mei 2012

16. Het antwoord op mobiliteit, misschien nog iets en alles

Na het recalcitrante gedrag van mijn geliefde transportmiddel kreeg ik de Gouden Gruwel als vervangwagen.

Mijn garage houdt duidelijk geen rekening met noodgevallen -'Het is zo druk mevrouw, ge zoudt het niet geloven'- dus zag ik mij genoodzaakt om de vervangruwel te laten verlengen bij Rent a Car. Een klein gelukje wou dat ik daar al eens eerder moest zijn en dus feilloos wist wanneer een steile helling op te rijden naar hun onderkomen want geen enthousiaste vlag die het aangeeft.

Toen moest ik zestien. ZESTIEN. Jawel, 16! handtekeningen zetten om mijn vorige contract (courtesy TW, afgesloten door de Zoon) te laten beëindigen en de Gruwel terug uit hun verhuurklauwen te rukken.

Maar denkt ge nu dat ze mijn identiteitskaart gevraagd hebben? Of mijn rijbewijs? Ma ba neet. Zolang ge uw Visa overhandigt, is dat blijkbaar allemaal ok. Een Visa waar geen pincode voor vereist was trouwens.  Slechts een handtekening, die ik uit verveling na het afwachten van zestien prints uit een traag machien en dan nog eens een telefoontje naar Het Hoofdkantoor zo onduidelijk gekribbeld heb dat ik evengoed mijn jongste had kunnen laten signeren.

Laat ik nu net heel goed zijn in handtekeningen vervalsen. Zo jammer dat ik niet Mevrouw Jansens van haar kredietkaart beroofd heb vandaag. Want anders had ik met die auto wel heel andere dingen gedaan dan de school en de GB gefrequenteerd. Er valt vast nog wel een bankkantoor te overvallen dat niet geplaagd gaat onder intresten van de overheidsgarantie.

Gemiste kans voorwaar.

Ps: als ge de titel niet snapt, zijt ge mijn vriendje niet meer. Het ligt volledig aan u.

Commentaren

Dingske is zo gevaren, dus roep niet te hard. Die had haar kapotte auto meegegeven met twee gasten die aan de deur kwamen bellen of ze hem niet mochten hebben. Dat krel was toch niet meer te repareren dus... (Na twee uur prutsen, reden ze er zo mee weg). Enfin, een half jaar later kreeg ze telefoon van de politie dat met dat voertuig, het laatst ingeschreven op haar naam een misdrijf was gepleegd en of ze dat efkes kon verklaren.
Maar gelukkig dat jij zo eerlijk bent.

Gepost door: zapnimf | 10 mei 2012

Zap, ik wou slecht in gedachten een bankoverval plegen, niet er met een nog lelijker krel dan de vervanggruwel vandoor gaan.

Gepost door: De Huisvrouw | 10 mei 2012

Maar wat bedoelt ge met die titel, feitelijk?

Gepost door: Margogogo | 10 mei 2012

Tot zover onze vriendschap. Boehoehoe... (gelukkig zal Margo nog maatjes met mij blijven)

Gepost door: sterre | 10 mei 2012

@ Sterre Ge hebt toch mijn schone poging tot W-Vlaams opgemerkt? Mag ik hopen?

Gepost door: De Huisvrouw | 11 mei 2012

42! :)

Gepost door: Artemis | 11 mei 2012

De commentaren zijn gesloten.