05 september 2012

Kaften, voor gevorderden.

Kaften. Ik weet het, een terugkerende zeur.

Echter, vandaag wil ik het hebben over kaften met Doorzichtig, Niet-Klevend Plastic. Dit jaar moeten alle boeken gekaft worden in dat materiaal, dat enkel door de Duivel hemzelve kan ontworpen zijn.

U denkt misschien dat dat lijkt op een rol huishoudfolie, waar u met moeite een vierkante centimeter afgepulkt krijgt, die u dan doortrekt over de hele rol waardoor u na vijf seconden besluit dat het overschotje dat u wilde bewaren misschien toch niet opgegeten raakt en het tezamen met de verminkte rol naar het afval verwijst.

Of op hetgeen men rond uw bloemen wikkelt en al wel eens een neiging tot kreuken ontwikkelt.

Niets is minder waar. Doorzichtig, Niet-Klevend Plastic heeft hele andere eigenschappen. Ik vraag mij bijvoorbeeld af waarom men het niet gebruikt op ijspistes. In plaats van ijs. Nooit zal u een glibberiger oppervlak aantreffen dan uw tafel nadat u vol goede moed het vel erop uitspreidt en teder het te kaften boek neerlegt.

Nu ja, teder is een overstatement. U zit bij het gedacht aan kaften alleen al een uur op voorhand te vloeken maar toch raad ik u aan om neer te vleien in plaats van woest te gooien want voor u het weet schiet het Franse vocabularium van uw nageslachtje knal door de tv.

Glibberig dus. Maar dan. We kennen allemaal het principe van kaften: men vouwe het rond het boek, men knippe er een V in daar waar het boek ehm... een boek wordt, men legt het boek open en begint te plooien en vast te plakken.

De V knippen, ja dat ging nog. Maar dan. Maar DAN. En niet zeggen dat ik niet geprobeerd heb. Ik heb het met open boek getracht, ik heb door een minuscule opening van een bijna toegevouwen boek gepoogd maar niks hoor. Dat glijdt van hot naar her en als u denkt dat het eindelijk goed is, dan ziet u dat er aan de andere kant van uw boek nog net 2 mm overschiet. Wat niet te plooien en toetapen valt.

Net voor ik de boel in brand wou steken, bedacht ik dat het pas tegen maandag in orde moet zijn. En dat Mijn Dochter nog een andere ouder heeft, die ze in het weekend ziet. A cunning plan, noem ik dat.

Commentaren

ik zou dat de dochter zelf laten doen : heb je een paar uur rust en een ergernis minder ;)

Gepost door: 'me' | 06 september 2012

Ge hadt beter de Klasse gelezen. Voorzekers staan daar interessante tips in.

Gepost door: Pralinneke | 14 september 2012

of een school zoeken met ipads??
niet echt mijn ding maar wel gespaard van het 'kaft'-werk.
Ik dacht dat kaften echt iets was van in mijnen tijd = jaren '80.
Hopelijk schaffen ze deze overbodige en zeer milieu onvriendelijke tijdverspilling af tegen dat onze kinderen leren lezen...

Gepost door: cinnamon | 15 september 2012

Hahahahaha, ik wilde het ook de andere ouder laten doen, na 6 jaar dat ik de taak op mij nam, maar ik kreeg de boeken gewoon retour met de boodschap, dat het niet zijn sterkste kant was,......hopelijk is het bij jou wel gelukt!!!

Gepost door: Misssexandthecity | 18 september 2012

Heb vorig jaar de kinderen zelf papier laten kiezen. Nooit meer, het bleek ook zo van dat glibberig ding te zijn en ik heb ook nog eens de pech dat ik niet gescheiden ben! (euh, dat slaat eigenlijk nergens op).
Dit jaar kocht ik van dat ouderwets bruin papier, maar dan in een fris kleurtje.
Ik knip geen V meer, maar een U.
Gelukkig hebben ze vooral scheurblaadjes als cursusboek.

Gepost door: Joke | 25 september 2012

De commentaren zijn gesloten.