07 februari 2013

Bedaar!

Slapen, dat lijkt niet zo moeilijk. De hond krult zich op of strekt zich uit en doet zijn ogen toe. De kat vindt een hoopje was en is content.

Maar zo gaat dat niet hier. Of toch niet bij mij. Eerst en vooral zijn er maar twee slaaphoudingen. Links of rechts. Bij slaaphouding rechts ligt de arm gebogen onder het hoofd, bij slaaphouding links ligt hij gestrekt en steekt mogelijks in de nacht de bedgenoot een oog uit.

Aangezien de Juiste Slaaphouding niet meteen gevonden is, wordt het een eindeloos afwisselen. Het been behoeft ondersteuning, dus dan moet ik rechts wat deken pikken van mijn bedgenoot. Of mijn tweede kussen aanspreken, maar dan lig ik weer te laag.

Links kan ik wel dekbed onder een been steken, of sprei want die is er ook nog. De sprei die heel belangrijk is, want het dekbed moet opgetrokken zijn tot onder mijn oksel maar niet over mijn schouder. En dan heb ik kou dus moet de sprei bovenop het dekbed om mijn schouders en nek te bedekken.

Een hele nacht vol wisselhoudingen, het mag toch geen wonder heten dat ik nooit uitgeslapen ben. En De Bedgenoot evenmin want de uren dat ik wel slaap, snurk ik. Of steek ik hem mogelijk een oog uit. Ik ben er trouwens nog niet helemaal uit wat nu links of rechts is in het bed, gelieve mij daar niet op vast te pinnen.

Commentaren

Al eens gedacht aan aparte dekens/dekbedden? Wij hebben nooit anders gekend en ik moet zeggen, dat is een luxe: aangezien de wederhelft zich 's nachts transformeert in een mummie, zou ik anders behoorlijk kou lijden
(en vooraleer je eventueel misschien zou panikeren over andere dingen, we hebben toch vier kinderen ...)

Gepost door: Veerle | 08 februari 2013

Weet je waar ik een hekel aan heb? Kussens! Ofwel zijn ze te slap, ofwel te hard, ofwel zak je er in weg en dreig je te verstikken, ofwel ligt je hoofd te hoog en loop je een nekverrekking op! Waarom kunnen ze die ondingen nu niet eens ergonomischer maken?? Ik en mijn kussen, dat komt nooit meer goed.

Gepost door: Nachtbraker | 08 februari 2013

Dat van die aparte dekbedden : helemaal voor! Sinds kort hier ook ingevoerd en we slapen weer zalig door :-) heer-lijk. Detail : ik heb het dubbele dekbed (blijft handig als ge er toch eens samen onder wil liggen) en Hij heeft een enkele. Slaapkwaliteit verbeterd, serieus. Proberen!!

Gepost door: Madam Frutsel | 08 februari 2013

Een van de twee gewoon op de zetel. Simpel.

Gepost door: zapnimf | 08 februari 2013

probeer anders eens zo'n zwangerschapskussen om je been over te leggen. Dat ligt zalig, zwanger of niet!

Gepost door: Maja | 07 maart 2013

Plaats een kalender op je site en voeg je toe aan onze users! succes.

Gepost door: Megatopper | 18 maart 2013

De commentaren zijn gesloten.