13 maart 2013

U (G)riep?

U kent ze vast, de mensen die bij elke snotneus vergezeld van een hoestje zeggen: een griepje. De flauwe collega die bij elke keelkriebel thuisblijft. Wegens griep.

Allen verdienen ze een djoef. Want Een Griep, dat is heel wat anders. In mijn lange, lange levensspanne mocht ik nog nooit met dit fenomeen kennismaken. Ik had ooit een longontsteking die aardig in de buurt kwam. Ik had ooit een bronchitis waarbij ik bijna om mijn mama kermde. Maar ik had nooit Een Griep.

Een Griep wordt best gedeeld met uw wederhelft. Zodat ge elkander zielig kunt aankijken en JA kunt knikken wanneer de wederhelft zegt dat gewoon doodgaan geen slecht idee zou zijn.

Een Griep is koorts. Die gij (of ik dan toch) nooit hebt en soms zo graag zou hebben om maar te kunnen aantonen dat ge u echt niet lekker voelt. De Griep bezorgt u dat, met plus 39 die slechts bestreden kan worden door afwisseling van Nurofen en Dafalgan.

De Griep maakt dat élk botje in uw lichaam voelt alsof er meerdere camions overgereden zijn. Met opzet.

De Griep neemt niet weg dat ge om uw kind moet, en ook om eten voor uw gezin. Waardoor ge met gloeiende kaken in de buurtwinkel staat, zodat ge er bijna gezond uitziet, ware het niet voor uw hoest die een zeehond zou doen verbleken en alle medewinkelaars uit uw buurt houdt.

De Griep straft u voor dat uitstapje met een verplichte dut van een paar uur. De Griep houdt u trouwens zo in haar ban dat ge van heel de week dat ge haar als metgezel hadt, eigenlijk weinig meer weet.

Dus kom mij niet af met uw druipneus en keelkroch van 'het is een griepje'. Gij hadt geen Griep, gij hadt een valling.

Commentaren

De laatste keer dat ik griep had, was ik zo'n jaar of 20. Dat is de helft van mijn leven geleden dus. Doodop was ik. En een jaar of twee terug wist de dokter mij na bloedprikken te vertellen dat ik ooit in mijn leven (niet te achterhalen wanneer) ik klierkoorts gehad heb. Ik vermoed dus dat mijn griep niet eens een griep was.
Het lief heeft de griep gehad, meer dan twee weken geen mens. Ik bleef nog altijd gespaard. Benieuwd of ik de lente haal.
En ben zijn de echtgenoot en jij nu eigenlijk volledig hersteld?

Gepost door: elke | 12 maart 2013

Ja ik krijg het daar ook van : een griepeke van twee dagen
Dat is een viraal infectie en niet meer
Ik heb het zelf gelukig nog nooit gehad, maar ooit gedacht dat een vriendin aan het sterven was, pf toch minstens aan het leegzweten

Gepost door: Vee | 12 maart 2013

Jaarlijkse griepvaccinatie. Al sinds mijn 14 of zo. Nooit nog echte griep gehad sindsdien. Want ik herinner me nog levendig de 13-jaarsgriep, met de ijldroom dat ik door een afvoerbuizensysteem was moeten kruipen en de bot- en spierpijn nadien. Bijna 30 jaar na datum...

Gepost door: Stien | 12 maart 2013

Ja, echtgenoot sneller dan ik, ik moest nog AB voor bijkomende hoest die mogelijks bacterieel was en dat was blijkbaar een goeie gok want die is ehm terug gereduceerd tot rookkroch. Maar toch dikke 14 dagen hoor.

Gepost door: De Huisvrouw | 12 maart 2013

Wilt ge eens al mijn typfouten verbeteren daarboven? ;-)

Gepost door: elke | 12 maart 2013

I so hear you. Bart 14 dagen, ik 12. Ge hebt het gevolgd op Twitter, ge weet het wel, vermoed ik.

Gepost door: Gudrun | 12 maart 2013

Inderdaad erg grappig, het gebruik van het woord 'griep'.
Ik heb zelf twee jaar geleden de welgekende H1N1-variant wat beter leren kennen, en dat was geen pretje.

Gepost door: de Fruitberg | 13 maart 2013

Zouden camions die met opzet over u rijden, zeerder doen dan die per ongeluk over uw lijfke racen?

Gepost door: zapnimf | 13 maart 2013

Oe grappig, ik ging net hetzelfde vertellen als Elke. Dat ik voor zover ik weet één keer écht vreeet ziek ben geweest, en dat ik op dat moment dacht dat het griep was, maar dat ze mij later verteld hebben dat ik afweercellen voor klierkoorts in mijn bloed heb en dat dat griepke dus waarschijnlijk klierkoorts was.
Ik krijg daar ook ZO hard het schijt van, van mensen die een gewone (zware) verkoudheid griep noemen. Oké als ge denkt dat het griep is na één of twee dagen, tot daar aan toe, een mens kan zich vergissen. Maar als het na twee of drie dagen al over was, dan was het GEEN griep!

Gepost door: Lies | 13 maart 2013

Ook zo'n 20 jaar geleden had ik voor het eerst, en godzijdank voor het laatst...hout vasthouden, griep. Precies zoals jij beschrijft. De hel is het. Al die zieligaards die het snot verwarren met griep, ze mogen er eens van proeven.

Gepost door: bea | 13 maart 2013

Mij hebben ze al een paar keer getrakteerd op de griep, die camion komt in de buurt ... verschrikkelijk!

Gepost door: pe | 13 maart 2013

Klant van hier is zwanger maar wou dat nog niet tegen mijn collega zeggen, ze had zoveel last van ochtendmisselijkheid dat ze een week thuis had gekregen van de dokter. Toen ze haar dochter kwam afzetten en ze zei dat ze thuis was, vroeg mijn collega waarom.. De vrouw gebruikte de griep als excuus en natuurlijk had mijn collega de volgende dag ook griep! Maar zo'ne snelle, ene dat na twee dagen al beter was ;) ik denk dat ze gewoon eens wou uitslapen.

Gepost door: Mandy | 13 maart 2013

Uit medische ervaring kan ik zeggen dit jaar is het een "rot" griep!. Onvoldoende gedekt door het griep accin. Zij die het krijgen zullen weten wat griep is: elke spier in uw lijf doet echt zeer ! Hogere koorts! Hoest, hoofdpijn . Algemene malaise!
Wat doen: uitzieken. Paracetamol afwisselen met nsaid. Veel water, thee drinken. That is it!!
Hang in the there xx de slaapdokter xx

Gepost door: Schoneslaaper7 | 18 maart 2013

ja inderdaad jong, ik begrijp dat ook niet. Zelfs mijn dokter gebruikt de term "je bent grieperig". Je kunt toch niet grieperig zijn? Ofwel heb je griep ofwel niet. Nog nooit gehad trouwens.

Gepost door: liese | 01 april 2013

De commentaren zijn gesloten.