01 april 2013

Paast dat in uw planning?

Er moesten paaseieren aangesleept worden. Drie minderjarigen in huis vragen om een enorme hoeveelheid die niet minder dan twee volle Carrefourzakken (van 10 cent) bedroeg. Ik had ook nog de dagelijkse boodschappen mee, plus 2 geweldig aaibare kussens, naarstig gespaard met zegeltjes.

Aangezien een doorsnee mens maar twee armen heeft, nam ik enkel de dagelijkse boodschappen en één zak paastroep mee naar binnen. De andere zak en de kussens zou ik dadelijk wel gaan halen. Dadelijk werd gedwarsboomd door het internet (jullie ja!) en Marcelleke Het Laatste Hersencelleke dat net een middagdut deed.

De zak in kwestie stond op de achterbank. Dat deel van de auto dat ge niet ziet als ge instapt om uw kind van school te gaan halen.

'Wat is dat mama, amai allemaal chocola!' zei de dochter terwijl ze zich vastgespte. Ik kan u niet zeggen hoeveel keer ik mezelf mentaal gefacepalmd heb, maar het waren er veel. Nu is zij op een leeftijd dat het paashaasverhaal niet echt speelt, maar de magie, hoe fake ook, was wel dood natuurlijk. Gelukkig is zij van het soort dat nergens om maalt.

'Dat is toch niet allemaal voor mij?' (en dan zag ze nog maar de helft).

'Nee, een derde he'

'Maar ik ben aan zee met bomma als het pasen is, wilt ge dan toch wel de eitjes verstoppen als ik terugkom?' Ja lieveke, dat ga ik echt doen voor u, als ik er aan denk. Wat ons naadloos bij Paasflater 2 brengt.

Gisteren zei ik, wat zeg ik, ik tweette het zelfs: als we nu maar niet vergeten de eieren te leggen. Want er waren nog twee dochters aanwezig. Raad zelf eens hoe dat verliep?

Juist!

Dus vroeg ik voor we naar de paasbrunch bij de schoonouders vertrokken stiekem aan de Volwassen Zoon om tijdens onze afwezigheid voor paasklok te spelen. Want dat het mij een beetje ontgaan was de vorige avond. Ik kan u zeggen: de kunst van het rologen is doorgegeven naar de volgende generatie.

Maar hij deed het. Tussen alle te strijken was en andere rommel in de living lagen wel een triljoen eitjes. Genoeg om toe te komen tot de Sinterklaasellende.  Als we die maar niet vergeten. Zet alvast de vooravond in uw agenda, met een REMIND HUISVROUW erbij. De minderjarigen zullen u dankbaar zijn.

Commentaren

Subliem verteld!

Gepost door: Sole | 01 april 2013

Over getweet gesproken: die van u werd opgenomen in de p magazine.
Ja, de Gilbert leest dat soms en bijgevolg ik ook.

Gepost door: Leen* | 01 april 2013

Geweldig! Dit wordt een klassiek verhaal in jullie gezin, eentje dat wordt doorverteld. :-)

Gepost door: pe | 01 april 2013

Newsflash: ik ben net opgestaan, de kinderen hebben er blijkbaar maar twee kapotgetrapt en de hond heeft diabetes.

Gepost door: Coltrui | 01 april 2013

iets zegt mij dat de kinderen later over jou zullen twitteren als #onsma

Gepost door: elke | 01 april 2013

Wat een mak verhaal.
In een hetere lente was die zak op de achterbank één grote chocobrij geworden. Dàt zou ik pas mentaal gefacepalmd waard gevonden hebben.
De Klasse en nu ook al de Panorama?
Net nu ik Humo aan de wilgen heb gehangen, gaat ge daar straks ook...?

Gepost door: zapnimf | 01 april 2013

@zapnimf Ah, ik hing de Humo ook aan de wilgen. Wel raar, na zoveel jaar. En van verschijningen in de PM pak ik alleen maar een foto in de GB ;)

Gepost door: De Huisvrouw | 01 april 2013

Merci pour ce post t

Gepost door: Sildénafil | 02 juni 2013

De commentaren zijn gesloten.