07 juli 2013

Vraat(ver)zucht(ing)

Eens om de zoveel jaar is het zover. Uw vol van brood, pizza, pita, restaurant en andere heerlijkheden gefret lijf behoeft weer finetuning.

Ik zou het op mijn huwelijksgeluk kunnen steken maar ik vrees dat de foute curve daarvoor al aanwezig was, dus eerlijkheidshalve doe ik het maar niet.

Protprut is steeds de redding. Oftwel Het Proteinedieet. Ge bestelt een hoop zakjes waar magischerwijze omeletten, chili con carne, soep, blini's en pannenkoeken tevoorschijn komen maar na twee weken moogt ge terug part time Eten eten.

Zijnde vlees. Of vis. Want groenten mochten toch al maar dat noem ik geen eten. Voor ge begint te zeuren: jaja, ik heb ook een vegetarisch jaar gehad, ooit. Maar iets dat bloedt als ge er in snijdt, dat is toch nog net een fractie lekkerder dan een paprika, rood of niet. Brood is nog steeds verboden, wat natuurlijk nog echter eten is dan vlees, maar een potteke kip curry leeglepelen is ook geen straf.

Soit, vrijdag is Troepdag hier. Wat wilt zeggen dat ieder zijn favoriete zonde bestelt bij Just Eat. De Echtgenoot koos pizza (ik wou hem uit zijn handen rukken) en de Minderjarigen besloten tot pasta en... twee keer kebab.

Aangezien ik vlees mag hoopte ik toch wel twee halve talloren kebab terug in de keuken te krijgen om onder het mom van No Meat To Waste op te slokken, want u wilt niet weten wat een belachelijke hoeveelheid geschaafd vlees men daar inpropt.

Geen kruimel. Geen millimeter restte er voor mij. Gelukkig had ik sardines in blik gekocht.

Zielig omschrijft niet het gevoel dat ge hebt wanneer ge een blik sardines omkiepert op uw bord, er wat ketchup bijsmijt en vrolijk zegt: 'dat is nog niet zo slecht.'

7 en 10 jaar he, de vreetzakken. De kindjes in Ethiopië moesten het weten.

Commentaren

Gij had al vlees een week geleden, dus dit is natuurlijk de straf van god. Vraatzuchtige kindertjes. En dat voor de rest van je leven.

Gepost door: elke | 08 juli 2013

De commentaren zijn gesloten.