06 augustus 2013

Verschroeiend.

Als ik begin met te zeggen dat wij bij de afgelopen overdosis aan hittegolven in een koele slaapkamer dutten, dan bent u vast jaloers. (Volgens mij zou de verleden tijd van 'dutten' eigenlijk met 3 t's moeten maar dat vol-le-dig terzijde)

Wees het niet en ik zal u precies zeggen waarom niet:

-De unit staat recht op het bed gericht, een ijskoude wind is heel de nacht uw deel. Ook op de laagste stand, ook op nachtstand, op elke stand quoi.

-Want: de temperatuur is regelbaar. In praktijk maakt het geen verschil. 18 of 26°, mentaal ziet ge pinguins naast uw bed dansen van vreugde.

-Met uw gezicht naar rechts is het nog net te harden, met uw gezich naar links voelt ge u alsof ge net een pot vicks hebt opgesnoven en alsof uw nekspieren elk moment kunnen verbrokkelen en dienen als ijs in uw mojito.

Zonder is slapen onder het platte dak, zuidgericht, niet leefbaar dus wat doe ik? Ik slaap onder het dekbed, met de sprei etc etc

De sprei is dan 's ochtends het eerste wat ge van uw afwisselend te koud en te warm lijf gooit. Vandaag blijkbaar net op de Vaponastekker, want ik moet u niet vertellen hoe elegant 7 muggenbeten op 1 knie zijn.

Klein gelukje dat ik na de douche schoenen te zoeken had, waarvan ik vermoedde dat ze wel eens onder die sprei zouden kunnen liggen, of mijn geliefde huis zou na een dag afwezigheid wegens kinderentertainment wel eens gereduceerd kunnen geweest zijn tot een smeulende massa.

De lessen te trekken uit deze post zijn simpel, ik som ze voor u op want het is tenslotte zomer en dan moet men wat coulant (haha, allee lach dan toch!) zijn voor de lezer:

-als u airco laat plaatsen, zie dat het toestel niet knal in uw slapende facie blaast

-gooi geen sprei of bij uitbreiding andere textielstukken op uw Vaponastekker.

-wanorde is een zegen. Stel u voor dat ik mijn schoenen netjes in de schoenkast had gezet.

Zonder dank.

 

 

Commentaren

Altijd weer verfrissend, uw blogjes, en zo koel geschreven, ik krijg er rillingen van !

Gepost door: Vee | 06 augustus 2013

Dan hadden we niet weer eens goed kunnen lachen met uw schrijfsels.

Gepost door: Christel | 06 augustus 2013

Airco's zijn echt overroepen jong.
Maar ze maken u wel literair creatief!

Gepost door: Janina Modaal | 07 augustus 2013

En de kamer koelen voor het slapengaan, en dat ding uitzetten eens in bed, en zeggen tegen de muggen dat ze niet gewenst zijn, en uw schoenen altijd op hun plaats zetten, is dat geen optie ? ;-)

Gepost door: Eilish | 07 augustus 2013

Geweldig blogje en Vee, geweldige commentaar. Ik sluit me er dan ook helemaal bij aan.

Gepost door: Pe | 07 augustus 2013

Ik vind de afwisseling van de seizoenen net plezant. 's Zomers zweten bij 30 graden en in de winter bibberen bij 5. 't Is een paar weken warm en de mensen stormen naar de Krefel. Triestig gedoe. Waarom moet alles altijd zo geregeld worden? We zijn slaaf geworden van de technologie, en compleet vergroeid van de natuur. In mijn boomhut komt er alvast geen airco ;-)

Gepost door: Nachtbraker | 08 augustus 2013

Toch, huisvrouw, wil ik u bedanken. Gij behoedt ons voor heel wat rampspoed.

Gepost door: ysabje | 12 augustus 2013

Waaw, wanorde een zegen, je maakt mijn dag goed!

Gepost door: Zabrila | 19 november 2013

't is toch triestig hé. Er komt een vent bij in het plaatje en BAM , gedaan met bloggen...

Gepost door: Ptoenkpoaln | 08 december 2013

De commentaren zijn gesloten.