06 augustus 2013

Verschroeiend.

Als ik begin met te zeggen dat wij bij de afgelopen overdosis aan hittegolven in een koele slaapkamer dutten, dan bent u vast jaloers. (Volgens mij zou de verleden tijd van 'dutten' eigenlijk met 3 t's moeten maar dat vol-le-dig terzijde)

Wees het niet en ik zal u precies zeggen waarom niet:

-De unit staat recht op het bed gericht, een ijskoude wind is heel de nacht uw deel. Ook op de laagste stand, ook op nachtstand, op elke stand quoi.

-Want: de temperatuur is regelbaar. In praktijk maakt het geen verschil. 18 of 26°, mentaal ziet ge pinguins naast uw bed dansen van vreugde.

-Met uw gezicht naar rechts is het nog net te harden, met uw gezich naar links voelt ge u alsof ge net een pot vicks hebt opgesnoven en alsof uw nekspieren elk moment kunnen verbrokkelen en dienen als ijs in uw mojito.

Zonder is slapen onder het platte dak, zuidgericht, niet leefbaar dus wat doe ik? Ik slaap onder het dekbed, met de sprei etc etc

De sprei is dan 's ochtends het eerste wat ge van uw afwisselend te koud en te warm lijf gooit. Vandaag blijkbaar net op de Vaponastekker, want ik moet u niet vertellen hoe elegant 7 muggenbeten op 1 knie zijn.

Klein gelukje dat ik na de douche schoenen te zoeken had, waarvan ik vermoedde dat ze wel eens onder die sprei zouden kunnen liggen, of mijn geliefde huis zou na een dag afwezigheid wegens kinderentertainment wel eens gereduceerd kunnen geweest zijn tot een smeulende massa.

De lessen te trekken uit deze post zijn simpel, ik som ze voor u op want het is tenslotte zomer en dan moet men wat coulant (haha, allee lach dan toch!) zijn voor de lezer:

-als u airco laat plaatsen, zie dat het toestel niet knal in uw slapende facie blaast

-gooi geen sprei of bij uitbreiding andere textielstukken op uw Vaponastekker.

-wanorde is een zegen. Stel u voor dat ik mijn schoenen netjes in de schoenkast had gezet.

Zonder dank.