26 september 2014

Spiegeltje, spiegeltje...

Wij gingen op verlof. Daar wil ik op zich niet al te veel woorden aan vuilmaken: hetzelfde als verleden jaar met dezelfde activiteiten, zijnde eten, drinken, dutten, lezen en absoluut niet bewegen voor het overige. Bliss, quoi.

Echter, op dag drie of vier, ik wil het kwijt -in het land van total bliss vervaagt dat allemaal- zegt Mijn Echtgenoot opeens: 'Kijk, KIJK, dat is uw dubbelganger!'. Ik zag enkel haar achterkant en wilde al direct een reeks verontwaardigde blikken tevoorschijn halen want de vrouw had best een forse bilpartij maar hij haastte zich te zeggen dat het om Haar Gezicht ging.

Dame in kwestie zette zich binnen loerafstand en ik heb de rest van de avond stiekem edoch vasthoudend naar Mezelf gegluurd. Kunt ge u voorstellen dat ge zonder spiegel naar uw eigen gezicht kijkt? Naar uw haar zelfs. Naar uw armen. Naar uw Gebaren, godbetert!

 

'Geef haar een dieetje en u nog twee weken hotelbuffet en ik zou niet meer weten met wie ik getrouwd ben,' sprak De Liefde van Mijn Leven minzaam. Aangezien hij een punt had (oooh hotelbuffet, ik mis u), kon ik niet anders dan hem volkomen gelijk geven. Ik had immers ook naar mijn potentiële onderkin gekeken.

De twee volgende dagen heb ik mij doorlopend afgevraagd wat ik aan het doen was, terwijl ik op mijn luie stoel zat. Wat ik in het dagelijks leven zou doen, moest ik niet op verlof zijn. We hadden al besloten dat ik vast niet werkte. Zelfs niet als ik ik ben. Het Universum moet nu ook niet té scheef getrokken worden, al is het parallel.

De voorlaatste dag van ons verlof kwam ze wel heel dicht bij ons zitten. We hoorden haar spreken tegen kennissen. En toen stortte mijn wereld in. Want ik was niet alleen Nederlands, dat zou nog wel kunnen kloppen gezien mijn kwart van dat bloed, nee ik was Plat.

'Ge zijt een Tokkie,' grijnsde het Licht van Mijn Bestaan. Ma Flodder was er inderdaad niks tegen.  Toen besloot ik dat ze toch al de foute juwelen droeg en veel meer rimpels had. Valse Huisvrouwen, ze vallen door de mand. Ze werkt vast als rekkenvuller bij de C1000. Diamanten in uw oren zeggen compleet niks. Zeker niet als het de hare zijn.

De commentaren zijn gesloten.