05 juni 2009

Beton!

Dit kreeg ik van Jipie : O hoe jammer dat het geen echte lijst is.  In oktober of zo misschien ergens? 

16 januari 2009

Een fluovest? Een kamerscherm ja!

Mme. Z. zag op de snelweg een plassende man langs de kant. Iets wat ik ook al meermaals heb aanschouwd. Op een rechte weg kunt ge u als waterende mens niet wegsteken, dat moge duidelijk wezen. Hoe je ook draait of keert, altijd kom je wel in het blikveld van de andere weggebruikers te staan, al was het maar in hun achteruitkijkspiegel.

Aangezien wij het beu zijn om op de private delen van wildvreemden te moeten kijken, en ja : KIJKEN doe je toch, zoiets heeft toch een soort van magnetische aantrekkingskracht op de ogen, stellen wij voor om in plaats van het fluovestje een kamerscherm te verplichten in de auto.

Want we zijn het er ook over eens dat we nog liever overhoop gereden worden als we in panne moesten staan, dan zo'n spuuglelijk vestje aan te trekken.

Alvast weer een nieuw agendapunt voor Beton!, lijkt mij.

22 juli 2007

Nacht

Ik doe er altijd lang over om in slaap te vallen en verleden nacht was het niet anders.  Maar eindelijk, eindelijk ben ik dan toch in vergetelheid beland tot opeens, om 2 UUR 'S NACHTS mind you, mijn gsm afgaat.

Ik spring uit bed en zie dat het Zoon is.  Zoon die naar een feestje bij een vriend was.  Dus ik beeld mij vanalle rampen in, op die ene second tussen wakker worden en opnemen.  Maar nee, hij vraagt of hij daar mag blijven slapen.  Ik grom ja en hang op terwijl ik eigenlijk zin heb om een scheldtirade af te steken over hoe men geen mensen belt om 2 uur 's nachts, maar vrees dat ik dan nooit meer terug in slaap zal vallen.

Ik had het beter wel gedaan, want ik viel sowieso niet meer in slaap.  Aangevallen door muggen en te lui om het vaponading in te steken, geplaagd door niet goed kunnen liggen, gekweld door geen enkel kussen dat goed wil liggen onder mijn moede hoofd , slepen de uren zich verder.  Ik denk dat ik af en toe eens wegdoezel maar dan weer wakker word, god weet van wat, tot het half zeven is en Geliefde opstaat (want die moet vroeg weg).  En dan is het al licht en zijn de muggen gaan slapen. 

En eindelijk val ik ook écht in slaap.  Tot negen uur wanneer Vogel mij wakker maakt en ik haar zeg dat ze naar beneden moet gaan TV kijken en dat ik dadelijk kom.  Dadelijk wordt tien uur, maar uitgeslapen voel ik mij niet.

Straks zeker niet vergeten een chemische aanval op de muggen doen alvorens mij neder te leggen.  Nergens goed voor die akelige beesten.  Stem BETON! , dat gaat de enige oplossing zijn.  En zeg nu nog eens dat ik ongelijk heb.

24 juni 2007

Beton!

Tijdens Mme Zsazsa's bezoek gisteren waren we aan het klagen over vieze beesten allerhande.  Kevers, rupsen, muggen en dazen, vliegen, spinnen en wormen, we besloten dat de natuur eigenlijk niet veel goeds te bieden heeft.

'Overal een betonneke over gieten' besloot Mme. Z. Waarop ik zei dat we daar misschien een nieuwe politieke partij rond konden oprichten. Of was het omgekeerd?

In exclusieve première hier de voorstelling van onze partij :

Beton!

Onze voorlopige programmapunten zijn :

-Overal beton

-Ook een beetje modder voor de 4X4 rijders.

-Alle landbouw naar Dardennen zodat wij insectloos kunnen leven.

Voel u vooral vrij om verdere suggesties te geven.  En om uw steun te betuigen, uiteraard.  Beton! zal misschien niet veel stemmen krijgen, maar ach , Groen! ook niet, dus wat geeft het.

Vogel is alvast fan denk ik, gezien haar minachting voor weidepaarden.  Den beton! op , denkt ze.