08 januari 2008

Open brief aan VijfTV

Beste VijfTV,

 Ik denk dat ik mij met recht een coryfee van uw doelgroep mag noem . Ik ben een vrouw, een huisvrouw zelfs, ik kijk dagelijks naar uw programma's, zelfs 's avonds omdat de heer des huizes toch 4 van de 7 niet aan mijn zijde zit om zijn recht op 'het kaske' op te eisen.  Menig mens van 200 kilo zag ik passeren, tal van schamele individu's zag ik veranderen in Goedgeklede Burgers.  Tranen werden weggepinkt met melige films (nou ja dat is er misschien een kladje over).

Maar elke schooldag, om kwart voor negen, zat ik present.  Na het wegbrengen mijner grut, was het eerste wat ik deed : een kop koffie pakken en mij samen met Gaston in de zetel zetten om Dr. Phil te kijken.  Distributietechniekers werden streng aangepakt indien ze het waagden tijdens dit Heilige Uur te werken aan de kabels.   De afwas bleef staan, de strijk ongestreken, de bedden onopgemaakt.  Tot de Phil zijn plastieken madam ging halen van de publiekstribune, zo rond kwart over negen. Dan ging ik ook over tot de orde van de dag.

Tot vandaag.  Want wat zag ik op mijn scherm verschijnen?  Niet mijn geliefde dokter maar Teleshop.   Wat dat is, wil ik zelfs  niet weten, u weet dat ongetwijfeld beter dan ik, maar ik weet wel dat het NIET de dokter is.  

De dokter die alles aanpakt, van verwende kinderen tot overspel en waarbij ik telkens verzucht : 'wat is het toch een wijze man'.  Meer nog, deze wijze man heeft zelfs een aparte categorie hier ten blogge.  En hem pakt u mij af.  Of nee, toch niet helemaal : hij komt nu om 14h 's middags.  Nu vraag ik u.  Om twee uur wil ik Andere Dingen doen.  Niet dat die dingen belangrijker zijn dan de Phil, god verhoede, maar toch.  Om 2 uur voor TV zitten is voor bejaarden, niet voor Disfunctionele Huisvrouwen. Die doen dat voor 9 uur 's morgens.  Het is maar dat u het weet.

Nu ben ik dus genoopt om 's avonds tot half één op te blijven om toch niks van onze Wijze Dokter te missen.  En dus ga ik 's ochtends een nog groter ochtendhumeur hebben dan ik al had.  En dit allemaal dankzij U, beste VijfTV.

Mijn huisgenoten gaan het u niet in dank afnemen. DOE ER IETS AAN.

Dank bij voorbaat. 

 

16 juli 2007

Ze(e)ver

DSC_3098
Dokter Phil ging naar zee en wij mochten mee.  We hebben allemaal genoten.  Het weer was een meevaller, ik heb geen enkele dag gekookt, wat meer moet een mens hebben?
Vogel is dol op zand en zee en wandelt eigenlijk heel ver zonder al te veel gezeur.  Behalve één keer maar daarover subiet meer.
We hebben roggen geaaid in Sealife, vlinders bewonderd in de vlindertuin en voor de rest dus niet al te veel uitgestoken.  Heerlijk.
Was het allemaal rozengeur en maneschijn?  Nee natuurlijk niet.
-De ene keer dat Vogel niet verder wou/kon lopen en ik haar op mijn rug gedragen heb, ben ik mijn ring kwijtgeraakt.  Nu doe ik normaal niet sentimenteel over dat soort dingen maar déze ring heb ik gekregen toen zij geboren is en het was gewoon een hele mooie en ik ben er heel droevig om.
-Bij Moeder Siska of zoiets over de vlindertuin heeft Vogel heerlijk gespeeld in de bijbehorende speeltuin terwijl wij een gloeiende hoofdpijn kweekten van een kind (1,5 jaar zoiets) dat ANDERHALF UUR gekrijst heeft.  Ik zou doorgegaan zijn in de ouders hun plaats maar ze hielden helaas koppig stand.  Een oma-met-familie is wel gaan lopen voor het lawaai, die zat er vlak over.  En vertrouwde ons toe dat ze het niet meer aankon. 
-Eén keer hebben we een foute restaurantkeuze gemaakt en behalve de bijbehorende foute muziek kregen we ook nog macedoine uit blik op het bord.  Een culinaire misser die naar ik dacht sinds de jaren zeventig uit de horeca verbannen was.  Niet dus.
-Vogel heeft geen seconde gezwegen van ochtendgloren tot bedtijd, tot we op de laatste dag een doos aankleedpopjes van Polly Pocket kochten en toen hebben we zelfs zonder geluid van harentwege gegeten.  Was dat effe een opluchting.
En tot slot heeft Geliefde zich ook nog vermeid met het fotograferen van prachtige uitzichten.  Ik geef u een voorbeeldje :
DSC_3116

Het was een geslaagde vakantie, effenaf. 

 

31 mei 2007

Dr.Phil en de tafel

De Nijvere Lezertjes weten ondertussen waarschijnlijk wel dat ik een grote fan van Dr. Phil ben.  Hoe hard mijn vrienden en vijanden ook lachen, niets haalt mijn bewondering voor de Phil onderuit.  Zo een wijze man, blijf ik maar verzuchten.  Wijs in de niet-Gentse betekenis weliswaar.

Vanochtend was ik naar de herhaling van de aflevering van gisteren aan het zien omdat Phil gisteren iets te laat zijn opwachting op het scherm maakte.  En toen viel plotseling de distributie uit.  Nu had ik een Telenetbusje zien staan een paar huizen verder, dus ik wist direct wie de snoodaard was die tussen mij en mijne Phil wou staan.

Ik rep mij naar buiten en vraag de man, die bovenaan de ladder aan kabels staat te prutsen wat hij met mijn distributie gedaan heeft.

 ' O niks', zegt hij in eerste instantie.

 'Zijt gij daar wel zeker van?  Want het is wel toeval hé, dat gij daar staat te vijzen en mijn distributie uitvalt TERWIJL IK NAAR DR. PHIL AAN HET KIJKEN BEN'

'O woont u daar?' vraagt hij en wijst in de richting van mijn stulp.'O ja sorry, ik had even dit kabeltje uitgetrokken.'

'Ik docht het al' bevestig ik.

'Voilà zie, het steekt er al terug in, u kunt verder kijken' knikt hij vriendelijk.

Ik knik genadig terug en bedank hem.  En rep mij terug naar de Phil.

En terwijl ik verder kijk, valt mij voor de tigste keer iets op.  En dat iets heb ik voor U gekodakt, Lezertje.  De eerste foto is de set van de geliefde dokter.  De twee andere zijn foto's van mijn eettafel (een erfenis waar ik in eerste instantie niet veel om gaf, tot het mij opviel.)  Toeval?  Ik docht het niet.  Oordeel zelf :

Dr%20Phil%20Set

 

IMGP0129

 

IMGP0130

 

11:13 | Permalink | Tags: dr phil | Commentaren (3)

23 februari 2007

Geliefde in barensnood

Ik zei daarstraks dat Geliefde niks mankeerde maar dat bleek een mannelijke versie van de waarheid te zijn. Hij was na de val nog terug opgestapt, had verder gereden en toen schoot er Iets in zijn rug.

Moest het niet zo zielig zijn, ik had de rest van de dag gierend en brullend doorgebracht want een Man Met Pijn is toch echt wel erg.

En natuurlijk wou hij niet gewoon thuis in de zetel blijven zitten. Op naar het park dus. Het gekerm en gekreun tijdens het schoenen aandoen was niet van de lucht. Onderweg ben ik wel twee keer moeten stoppen opdat hij zich zou kunnen verzetten en de kreten bij elke hobbel in de weg waren ijzingwekkend. Ik was precies met een vrouw in barensnood onderweg.

Thuisgekomen zaten we aan het aperitief en plots schiet er weer een scheut door zijn rug en hij brult 'FUUUUCK' waar Vogel bijzit en waarop ik gedachtenloos aanvul 'Fuck you bottekes', de lapsus van een vriendin die 'Fuck me bottekes bedoelde'. Vogel herhaalt het in vlekkeloos Engels waarop wij beiden (zelfs Geliefde in doodsnood) in de lach schieten. Hikkend van de lach maan ik haar aan dat ze dat écht niet, noooit meer mag zeggen dat het heeeel lelijk is en dat mama dat per ongeluk gezegd heeft. Zij pruilt 'je mag niet met mensen lachen zegt de juf' waarop ik zeg (lieg) dat ik niet met haar lach maar met mezelf omdat ik zoiets lelijks zei. Ze leek me niet te geloven.

Soms denk ik dat ik niet geschikt ben om kinderen op te voeden.

PS : hieronder de Philtas in het park.

php5PKdbD_c3PM

22 februari 2007

Naar de zoo, met de Philtas uiteraard.

phpI8wkBjAM

De Tas, Vogeltje en ik zijn naar de zoo geweest.  Oorspronkelijk hadden we slechts afgesproken met Vriendin C , echtgenoot en kinders maar toen nodigde ik ook nog vriendin V/P uit en die had op haar beurt afgesproken met Vriendin D.  Dus uiteindelijk waren we, kinderen inbegrepen, met 11 .

Vriendin V/P en ik hebben samen de bus gepakt, want geen van tweeën zijn we dol op het openbaar vervoer.  We hebben het overleefd en voelen ons uitzonderlijk dapper nu.

En wat een zalige dag was het om naar de dierentuin te gaan.  Eerst hebben we de apen, olifanten en giraffen bekeken en dan zijn we via een aantal minder populaire dieren naar het grote cafetaria gegaan om te lunchen.

Daarna nog tijgers, leeuwen, kamelen en varia bezocht en dan naar de speeltuin alwaar het kleine grut zich geweldig geamuseerd heeft.  En wij ook. Het gezelschap was uitstekend en het weer lenteachtig. 

Helemaal rozig en moe zit Vogel nu in de zetel.  'Het was een leuke dag' zei ze. En gelijk heeft ze.

 

18:49 | Permalink | Tags: zoo, philtas | Commentaren (7)

18 februari 2007

Dr.Philtas op uitstap 2

php21yPlwPM

Voilà, het bewijs dat de tas dus echt wel buitenkomt. Maar waarom kijkt de valk nu zo beschaamd weg?

21:11 | Permalink | Tags: philtas | Commentaren (1)

17 februari 2007

Dr.Phil(tas) op uitstap

Ik ben vandaag naar de manège gegaan met mijn Dr.Philtas .  Dus eat your heart out Mme. Zsazsa die dacht dat ik daar nooit mee in het openbaar zou verschijnen.

En wat een gelukkige timing was het want de zus van mijn vriendin D. die in Amerika woont, was op de manège met haar Texaanse man, onze vriend J.

Ze lagen plat met mijn tas en ik heb J. bezworen om als hij ooooit de Phil tegenkomt in Texas, te zeggen dat hij een fan heeft in België die zelfs met een tas van hem rondloopt.

Jaja, een meeting met de Phil komt eraan, ik voel het.

De tas is trouwens perfect om Vogeltjes Doralaptop, puzzels, kleurspullen en fruitjes te vervoeren.  Nadeel : Geliefde wil er niet mee rondlopen als ik toevallig mijn handen al vol heb. De Flauwe.

08 februari 2007

De zoveelste GVD

De zoveelste Grote VreetDate dreigde heel even in beperkte kring door te gaan wegens de griezelige hoeveelheid sneeuw. Echter, zowel de Limburgse als de Kempense delegatie heeft het weer getrotseerd, chapeau! En een locale delegatie heeft het parcours per fiets, met 2 kinderen in de fietskar volbracht, dubbel chapeau want de fietspaden waren ook na de middag nog amper berijdbaar.

7 vriendinnen dus, want vriendin C had wegens ziekte moeten afzeggen maar we hadden voor de eerste keer het gezelschap van Vriendin V/S .

Ons menu bestond uit : ceviche, samosa's, st.-jacobsnootjes in tomaatcurrysaus, brood, olijven, feta,ovenhapjes,brownies, nigellataart, chocomousse en wijn natuurlijk.

Onnodig te zeggen dat het dieet vandaag zwaar te lijden heeft gehad. Maar het was de moeite.

Bij het opruimen schudde iemand wie ik niet zal vernoemen enthousiast met een mee te nemen potje chocomousse met het volgende gevolg. Het leek wel of er iemand een onbedwingbare drang op mijn tapijt had achtergelaten. En een stoel, want mijn hand hing ook vol.php6liZQK_c2PMphp4nJwZG_c2PM

Niet alleen heeft ze het onwaarschijnlijk schoon opgekuist, maar tevoren had ik nog dit schitterende kadoo ontvangenphpne1MLW_c2PM, dus ik kon haar alles vergeven. En we lagen toch plat van het lachen dus dan kan een mens niet moeilijk doen.Vriendin V/P was natuurlijk stikjaloers op mijn Dr.Philtas. Ik heb nu een streepje voor op mijn rivale, ik draag de Phil gewoon mee.

Kinderen hebben zich ook geamuseerd, Vogels pijp was echt wel uit. En ik ben blij dat ik mijn vriendinnen nog eens gezien heb. Echter voor de volgende GVD geldt één regel : GEEN rijstwafels meebrengen. Ik verbied het en zal desgevallend fouilleren. De stofzuiger heeft overuren gedraaid maar tegen half acht was het leed al geleden, alle speelgoed opgeruimd en de keuken gedweild. Zoals het een Perfecte Huisvrouw betaamt.

20:31 | Permalink | Tags: philtas | Commentaren (3)