04 juni 2007

Dromen weeral.

De nacht van zaterdag op zondag droomde ik dat ik ergens in een drukke winkelstraat naar het toilet gegaan was. En toen liep ik de winkelstraat helemaal uit. En op het einde ontdekte ik dat mijn jurk heel de tijd helemaal in mijn onderbroekslip stak en ik dus eigenlijk heel erg voor schut had gelopen.

Zondag heb ik dus constant achterom gekeken. Want wat als dromen nu eens geen bedrog zijn?

Ik vertelde deze droom en wat bleek? Dat de realiteit nog erger kan zijn, want een vriend van ons heeft eens een heel gebouw doorgelopen met vanachter aan zijn broek een WCverfrissingsblokje-met-haakje. Schaamtelijk.

25 mei 2007

Dromen 2

Ik kon niet slapen vannacht, ik heb 02.00 nog zien passeren en toen ik eindelijk wel sliep, droomde ik dat ik niet kon slapen.  Go figure.

En tijdens mijn slapeloze nacht, droomgewijs, kwam daar ineens Pieter de Crem in mijn slaapkamer.  Pieter de Crem, lezertjes!  Ik wist zelfs niet dat ik die mens kende, ik heb hem gegoogled en jawel hij ziet er exact zo uit als in mijn droom.

En wat deed hij daar, vraagt u zich misschien af?  Wel hij kwam Sien en Mariagewijs met van die staalpotjes door mijn huis, op zoek naar schimmels, vuil en bacteriën.  En hij was gedegouteerd door wat hij allemaal aantrof.  Zeer vreemd want de poetsvrouw is net geweest.  En toen hij de deur uit was, was het in mijn droom 7 uur en had ik dus niet geslapen en toen volgde er nog een waanzinnige tocht met een trein, naar een studentenhuis, waar Pieter beter eens had kunnen langsgaan dan langs mijn huis want het was er niet proper, zacht uitgedrukt.  En vol studenten met dreadlocks.  Leuke mensen trouwens.

En toen werd ik wakker en was het 5 uur.  Om maar te zeggen dat ik niet goed geslapen heb.  Pieter de Crem begot.  Hoe kom ik erbij?

decoration

 

20 april 2007

Dromen

Ik ben iemand met weinig wensen en dromen. Had ik maar dit...kon ik maar dat...zijn gedachten die zelden in mij opkomen.

Toen ik echter daarnet buiten de reclame zat te doorbladeren viel mijn oog op een tuinsalon. 'Zou dat niet zalig zijn?' verzuchtte ik tegen Geliefde. Ik zag mij al liggen, languit met een boekje, een glas wijn en een tros druiven mij aangereikt door een schone jongeling...O nee dat is een andere dagdroom. Maar goed, ik zag het al helemaal voor mij.

'Jaja, een tuinsalon'zei geliefde met een opgetrokken wenkbrauw.'Zodat de katten er in kunnen gaan liggen. Languit. En dan nog liefst een rotan, zodat ze er scharesliep op kunnen spelen.'

Wat is het geluid van een doorprikte droom?