22 juni 2007

Fiets!

Ik was daarnet onderweg naar Het Dorp toen ik aan het stoplicht vlakbij een politiewagen stond.  Ik dacht 'shit, ik heb geen gordel aan' wat redelijk debiel is, aangezien ik per fiets was.  Verder had ik wind op kop.  Geen windkracht 10, eerder een fris briesje maar toch.  En het merkwaardige is, dat ik op de terugweg opnieuw wind op kop had.  Iemand hierboven wil het dieet een handje helpen denk ik.

Het dieet, tussen haakjes, gaat onwaarschijnlijk goed.  Wat een bevredigend gevoel om zo snel gewicht te verliezen.  En honger heb ik ook niet. En door het vele water plas ik kristalheldere rivieren, maar dat wilde u niet weten zeker?

In Het Dorp sprong er trouwens opeens een man voor mijn wielen.  Niet om mij te complimenteren met mijn ranke lijf, maar om inlichtingen over mijn Rosiefiets.  Want zijn vrouw wou er ook zo een, maar hij had enkel nog maar een dealer in Nederland gevonden.  Ik heb hem zeer gelukkig gemaakt door hem te verwijzen naar Fiets! alwaar men niet alleen deze tweewieler maar nog vele andere interessante fietsen verkoopt.

En nu mag ik alweer een heerlijk proteinezakje gaan uitkiezen.  Ik denk dat ik nog eens een omelet pak. Jummie.

05 juni 2007

Rosie

Ik zou Rosie nog eens van stal moeten halen. En zeker omdat ik gisteren de stommiteit heb begaan om tegen Geliefde te zeggen dat ik vandaag misschien nog eens per fiets de groenten zou gaan halen.  Moet je doen, knikte hij enthousiast.  En : zal ik hem al klaarzetten?  Waarop ik zei dat ik heus geen idioot was, en best mijn eigen fiets kon pakken.  'Maar hij staat niet in de garage maar in de gang van de kelder en ik ken u, dat is dan weer teveel moeite..'en blablabla.

En, nu om kwart over negen des ochtends lijkt het hele plan mij inderdaad weeral teveel moeite.  Want ik moet voor Zoon nog iets gaan kopiëren en dan moet ik zo'n omweg doen en het is best al warm en ik heb een héééle lange rok aan, dus moet ik mij eerst nog omkleden en eigenlijk had ik ook nog naar de supermarkt gemoeten en de boodschappen gaan dan niet samen met de groenten en het fruit in mijn tassen en misschien gaat Zoons kopieerwerk dan besmeurd geraken of moet ik dan een extra tas meenemen, wat een gezeul.

Maar 't is toch zo een schone vélo, effenaf.

rosie 2

 

13 maart 2007

Een Nieuw Mens

We zijn gisteren om half tien gaan slapen en ik moet zeggen dat het mij goed gedaan heeft.  Tot u spreekt Een Nieuw Mens.  Zo Nieuw dat ik naar het centrum gefietst ben om de groenten te gaan halen.  Nauwelijk vijftig meter verder, kom ik tot de conclusie dat mijn vitessen niet marcheren.  Dan maar met belachelijk snel getrap gefietst.  En inderdaad, bij nader inspectie bleek het dingetje niet in het dingetje te zitten en ik kreeg het er ook niet meer ingeklikt.  Dus ook weer belachelijk naar huis getrapt.

Om mezelve te belonen voor mijn sportiviteit wilde ik mij ofwel kleren ofwel schoenen ofwel een sjakosj aanschaffen maar ik ben in de kinderklerenwinkel beland en Vogel is dus de enige die beloond geweest is voor mijn fietstocht want nog meer kon ik niet versjouwen.  De groenten moesten er tenslotte ook nog bij.

De daarnet verorberde speltboterhammen met forelfilet zijn het beste bewijs dat de kater vergeten is.  Of alleszins toch vergeven.

16 januari 2007

Hoed u voor regen!

Ik heb Dé Fiets eindelijk nog eens van stal gehaald.  De voorbije weken was het te winderig, te nat, te lastig, te lui...kortom alle excuses waren goed.

Maar nu moest ik naar de Aangrenzende Gemeente , naar een Niet Gevaarlijke Straat, waar het altijd lastig geraken en parkeren is.  Dus ondanks de miezerige regen heb ik toch mijn Rosie gepakt.  Wat ik uitermate dapper vond van mezelf.

Ik heb mij gewapend met het onlangs van de vriendinnen K. en M.  gekregen eerstehulpkitje, compleet met gebloemde stickers want ondanks laarzen en kousen had ik wel blote knieën en men weet maar nooit wat voor malheuren een mens kan tegenkomen.

De amper 10 minuten naar mijn bestemming waren wel genoeg om een mistig kapselgevoel te creëren.  Dus mijn eerste stop was de Veritas alwaar ik 3 gezellige hoeden gekocht heb.

phps98jKoAM

 

Niks houdt mij nu nog tegen om te fietsen, ijzel, sneeuw, storm en luiheid uitgezonderd.  En dragen échte dames niet altijd een hoed?

14:04 | Permalink | Tags: fiets, hoeden | Commentaren (2)

28 november 2006

De tweeeeede ronde!

Tweede fietstocht succesvol volbracht.Op de heenweg een waarderende claxon van een vrachtwagenchauffeur (althans zo heb ik het geïnterpreteerd) en een groepje jeugdige crimineelachtigen die mij in een soort van Nederallochtoons (het waren Belgen dus!) toeriepen : 'Wojooo meffrouw, keischone fiets' . Ik heb ze eens genadig toegeknikt.

Sommige weken is het groentenpakket povertjes, zelfs in zoverre dat ik al eens gemaild heb dat ik echt geen 4 personen kan voeden van hetgeen erin zit, zoals eigenlijk de bedoeling is. Deze week was het natuurlijk een ware hoorn des overvloeds.

Propvol zaten mijn fietstassen en het nieuwe vehikel kreunde zelfs een beetje onder de last, vooral bij bulten en putten.

Ben er zowaar van opgefrist na de volgende nacht :

- we gaan slapen maar man wil nog 1 minuut TV kijken. Ik word wakker om 2 uur en zie overal licht branden. Dus ik ga naar beneden en maak man wakker die nog in de zetel ligt.

-Een half uur dààrna moet Vogel haar vod. Dit keer vind ik ze niet op de tast, dus het licht aan.

-Weer een uur verder zelfde scenario.

Onnodig te zeggen dat ik vanmorgen zeer slecht gezind was en Vogel heb toegebeten dat als ze mij volgende nacht nog een keer wakker maakt voor die grrrrmmmblll-vod, ik ze acuut door het venster smijt. De vod natuurlijk , niet de Vogel.

Maar zie, dankzij de extra dosis zuurstof (of zouden het uitlaatgassen zijn?) voel ik mij weer een heel ander, aangenamer mens. Jammer dat er niemand thuis is om ervan te genieten.

27 november 2006

A whole new world..

phpsF0mZ8_c1AM

Om 10h stipt haal ik mijn vélo uit de garage, nadat vriendin J. mij nog enige bemoedigende woorden heeft toegesproken van het genre : "niemand ter wereld maakt zo'n ophef van een fietstochtje", waarvoor nogmaals mijn dank. Het vertrekken is even zoeken want door de Torpedorem kan je de trappers niet naar achter trappen om comfortabel in gang te geraken. Maar daar gaat ze dan! Passend gekleed in jeans IN de laarzen om niets tussen de spaken te krijgen en een driekwart jas om dezelfde reden. Hier is over nagedacht, beste lezertjes!

Het tweede fietspad dat ik moet nemen is al direct afgesloten wegens bermwerken met graaf-en graaimachien. Ik wurm mij langs de (bewegende!)achterkant en ik ben net voorbij als de man een boom afknakt waardoor er BOINK achter mij op een auto een stuk neerkomt. Dat was al bijna wijlen de kersverse fietsster. Een beetje verder kan ik terug op het fietspad en dan gaat het vooruit. Zalige winterzon (die helaas soms wel in mijn ogen schijnt) en geen wind van betekenis. Ik voel acuut het Alladinliedje A Whole New World opborrelen en neurie verder 'A new fantastic point of view'.

In geen tijd ben ik in het centrum. De winkel waar ik mijn broek moet afhalen is natuurlijk gesloten, wat had je gedacht maar ik heb nog een jasje van Vogel ter reparatie af te geven aan de overkant. Dan maar de terugweg aangevat. Het Gevaarlijke Kruispunt Waar Elke Week Wel Iemand Wordt Doodgereden trotseer ik voor de tweede keer dapper ,in het kielzog van universitaire jongelingen die, anders dan ik niet omkijken of er niemand van achter de hoek komt gescheurd. Ik was al van toen het nog rood was aan het omkijken , oogcontact makende met de automobilisten die mij mogelijkerwijs niet zouden zien. Hoewel dat vrij onwaarschijnlijk is met de vélo die natuurlijk ook getooid is met knalgroene fietstassen mét bloemen.

In geen tijd ben ik weer net voor waar Bob de Bouwer nog steeds gevaarlijk staat te doen met zijn machien en besluit dan maar het fietstunneltje in te schieten en ineens naar de GB in de aangrenzende gemeente (JAWEL!) te fietsen.

Op de fietspaden moet ik bij tegenliggende collega's wel een beetje uitwijken want het stuur van de Electrabike is zo'n beetje in Harley Davidsonstijl en dus stukken breder dan van een andere fiets. In de GB bel ik vriendin J. om mijn avontuur uit de doeken te doen. Ze vindt mij heel dapper en is duidelijk trots op haar avontuurlijke vriendin. Denk ik.

Fietstassen volgeladen gaat het weer naar huis. Niet moe, want ik ben natuurlijk in topconditie, duh, en heel voldaan zet ik mij nog even neder om De Tocht te overmijmeren. Ook al moest Vriendin J. niet trots zijn op mij, ik ben het zelf wel, puh!

11:43 | Permalink | Tags: fiets, verkeer | Commentaren (3)

24 november 2006

De fiets

Vanmorgen eerst om het Zielige Ziekenhuis (aka het Playmobil ziekenhuis) dat ik ergens had laten opzij zetten. Om daar te geraken -normaal 10 minuten- was er een heuse kleindochter van een taxichauffeur nodig, wat ik gelukkig ook ben. Omleiding alom, vergezeld vanonduidelijke afsluitingen wat iets geeft zoals : o hier kan ik nog door, o nee dan stopt het daar, achteruit dan maar, o kijk zijstraat, o fuck enkelrichting, hier dan maar in , o nee weer afgesloten, langs ginder dan, nee toch zetten ze voor mijn neus nog een afsluitinkje bij,zucht zucht. Gelukkig ken ik de buurt daar wat want de sukkel die onvoorbereid in die chaos terechtkomt vloekt zich een ongeluk.

In de speelgoedwinkel was de bancontact kapot, dus weer de auto in om een eind verder geld af te halen, en weer terug. Dan op een holletje naar huis, andere weg genomen, nee kijk nou : weer een omleiding, wat een verrassing!

Thuis speelgoed van vandaag en gisteren in de kelder verstopt, naar school om kopies te maken en aan de juffen te geven (oc spul), Vogel halen, voederen, man de weg naar de charcuterie in de ijskast wijzen, niet evident neem het van mij aan.

Vervolgens naar de wijnwinkel en dan naar de fietswinkel. Natuurlijk verkeerd gereden, maar niet veel (schuld van man, hoewel hij het op mij steekt) en uiteindelijk toch ter plaatse geraakt. En daar stond hij al te blinken, mijn gloednieuwe Electrabike Rosie :rosie 2Ik had geluk, hij paste net in de auto anders had ik misschien al wel mijn fietsdoop gehad en dat was niet min geweest.Weer vlug naar huis, even iets drinken en dan naar het schooltje waar man nog een brievenbusje voor het OC mocht ophangen, de gelukkige.

Subiet naar een verjaardagsfeest op de manège, zonder Vogel uiteraard en o wat zal het fijn zijn om even in de auto te zitten zonder oeverloos, non stop, neverending getater in mijn oren.

ps : zoon vindt fiets heel mooi(voor mij natuurlijk, zelf zou hij er uiteraard nog niet dood op gezien willen worden), een keigepimpte fiets zei hij, maar wel pregepimpt of is het geprepimpt?

18:40 | Permalink | Tags: verkeer, fiets | Commentaren (3)