08 april 2013

MisPakt.

Met stip op een in de categorie van genante momenten: vragen aan de vervanger van uw vaste nachtwinkelier of de familie (wier zoon in mijn minderjarige haar klas zit) naar India is op verlof.

'Naar Pakistan' zei hij. Er was geen put groot genoeg om mijn schaamte te laten inkruipen.

Als blikken konden doden, de zijne waren Kalasjnikovwaardig. Of het Pakistaans equivalent, of was het Indisch?

 

09 juli 2009

Ik ben toch geen bioloog zeker!

Ooit zei ik : 'Wat maakt die koe een lawaai!.  Het bleek een ezel te zijn.

Zondag bij Chelone riep ik blij uit : 'Hoor, een ezel!'.  Het bleek een kip te zijn.

Uitgelachen worden, het went.  Florale desinteresse en faunale onkunde, dat combineert netjes, toch?

01 juli 2008

Scheer u weg, meneer!

Ergens verleden week.  Ik lig in bad, de kraan loopt nog.  Opeens hoor ik een mannenstem in mijn gang.  Ik schrik me wild en schuif gelijk uit met het scheermes waardoor ik bloederige taferelen creëer. 

Toen viel mijn euro.  De nieuwe voorzitter had gezegd dat hij mij om 10 uur een bloemetje kwam brengen uit naam van het OC.  Glad vergeten.  De bel had ik door de kraan niet gehoord en Vogel heeft gewoon de deur opengedaan.  

Ik spring uit bad en gil naar de meneer dat ik er zo aankom.  Afdrogen in zeven haasten en iets uit de vuile-wasmand plukken want mijn propere kleren liggen over de leuning van de trap, net boven 's mans hoofd, dus daar kan ik niet aan. Ik wikkel mij in de jurk en kom dan tot de conclusie dat daar iets onder moet, want hij heeft een V tot onder mijn borstbeen.  Jurk terug uit, vuil topje opgraven, jurk weer aan.

Ik verontschuldig mij uitvoerig, neem mijn bloemen aan, we praten een paar minuten en dan gaat hij door.  En ik kan weer mijn bad in.  Om de bloederige taferelen af te spoelen.   Ik verzeker het u : vreemde mannenstemmen in uw gang zijn géén zegen voor uw bikinilijn.

 

05 juni 2008

De osteopaat

Ik lig op mijn buik, armen  onder mijn hoofd.  De osteopaat ziet de knoert van een blauwe plek op mijn bovenarm. 

Ik weet niet hoe ze er komt, ik heb altijd blauwe plekken, als u nog maar naar mij wijst, dan ziet het blauw.

Hij vraagt of ik gevallen ben.   Ik zeg dat dat niet het geval is, dat ik mij gestoten heb of zo.  Ik voel zijn twijfel en hij zegt nog net niet : 'Zeg het maar Mevrouwtje, hij slaat u he'.  Ik voel mij instant een mishandelde vrouw,  genant gewoon.

En zelfs al zegt hij het niet, toch heb ik een bijna onweerstaanbare drang om het te ontkennen.  Gelukkig dat ik mij kan inhouden, want dat zou helemaal ongeloofwaardig geweest zijn. En nog genanter.  Ik zou graag in zijn computer gaan kijken wat hij achter mijn naam genoteerd heeft nu.  Iets van 'De vrouw die tegen een deur aanliep', ongetwijfeld.  Zucht.

En dan zwijg ik nog over mijn , weliswaar mooie maar toch fatsoenlijke, doch iets te grote bovenste onderdinges.  Nadat ik mezelf  27 keer van hier naar ginder had moeten draaien, zat hij ietwat scheef rond mijn sinds een tijd spectaculair geslonken bovenpartij. Zucht².

 

31 januari 2008

Nevel in mijn hoofd

Is het in tijden van te weinig slapen toch nog een heel grote idiotie om zich af te vragen waar ergens ten lande Werchter Boutique gaat plaatsvinden?  En pas de dag daarna een Aha Erlebnis te krijgen? 

 

22 november 2007

Erover

Hoe genant is het als je vriendinnen het over klaarkomen hebben terwijl je 17-jarige Zoon drie meter verder in de gang rondloopt?  Zeeeer.  Gelukkig had hij volgens Mme. Z. zijn I-pod oortjes in.  Ik hoop dat de decibels de vettige praat overtroffen hebben.

Hij keek anders wel streng toen hij daarna goeiedag kwam zeggen.  Niemand wil natuurlijk zijn ouders in verband brengen met seks, dat lijkt mij normaal.

Bij deze : Zoon, als je dit ooit leest, IK was het niet die vunzige taal verkocht.  IK heb slechts 2 keer seks gehad in mijn leven, om jou en je zus te maken, en dan nog dik tegen mijn goesting.  Uiteraard.  Dat is een opluchting zeker ? 

 

20 januari 2007

Vallen

Gisterennacht na ons uitje, ben ik al halverwege de trap als ik mij realiseer dat ik mijn GSM niet mee heb en die heb ik graag boven als Zoon nog niet thuis is. Dus ik draai mij gezwind om, om terug naar beneden te huppelen.

Iets te gezwind, want ik schuif van de trap en val knal op mijn achterste met medeneming van een gekrulde houten trapspijl. Geliefde komt ter redding, maar ik ben al weer op de been en sta ietwat verdwaasd naar de spijl in mijn hand te kijken. Net op dat moment komt Zoon binnen. Voor niks bijna verongelukt dus.

Schade : schaafwonden op been en elleboog, achterwerk heb ik nog niet bekeken. De leuning is al hersteld.

Vandaag tijdens een vriendinnentelefoon ben ik mijn canderellekes aan het zoeken. Ik vermoed dat ze bovenin een kast staan en ga op Vogels kleine, rode, plastic stoeltje staan. KRAK zegt een stoelpoot en ik val weer, zonder erg dit keer maar Vogels stoeltje is er wel aan. En weer was het voor niks want de canderel ligt in de keukenschuif. Het ergste is nog wel dat ik een verhaal moet verzinnen voor het kapotte stoeltje. Want ik kan moeilijk bekennen dat ik daar ben gaan opstaan nadat ik Vogel het dagelijks verbied want dat wiebelt en is te gevaarlijk. Ik wist dat ik gelijk had.

13 januari 2007

Eerste genante moment van 2007

1_69d6a8409e033ff1bcb80e01a7f696da

Deze nacht zijn er twee vrienden van Zoon blijven slapen.  Toen ik deze morgen uit de badkamer kwam, enkel gekleed in slip en BH, kwam één van hen net uit Zoons kamer.

Hij keek onmiddellijk weg en ik trok mij schielijk terug in de badkamer.  Wie zou nu denken dat jongelingen die tot een kot in de nacht uitgaan, om 10 uur al op kunnen zijn.

Arme jongen, zou ik hem nu een trauma bezorgd hebben?  Het was nu ook niet echt mijn beste BH die ik aan had .  De sukkel toch. 

Zou hij ooit nog durven komen bellen?  En mij dan passeren zonder rood te worden?  De toekomst zal het uitwijzen...