18 juni 2009

Say Wha?

De Zoon gaf mij een paar stellingen uit zijn cursus Godsdienst van dit jaar.  Voorbeelden van hoe zijn mondeling examen ging zijn.  De bedoeling is dat de student gelijkaardige uitspraken uitlegt en bijkomende vragen daarover à la minute beantwoordt.  Onthoudt u vooral dat het hier over het vak Godsdienst gaat.

- Net als esthetische normen zijn ethische waarden een mengeling van culturele verbondenheid enerzijds en innige verwevendheid met biologische wortels anderzijds.

 -De daden van vandaag zijn gebaseerd op de idealen van morgen, die teruggaan op de herinneringen van gisteren.

-De dingen die wij onder bewustzijn verstaan, maar een andere naam geven (geest, ziel), zijn geen menselijk bouwsels, geen artefacten, geen culturele uitvindingen. Het gaat hier om hersencapaciteiten die door de evolutie zijn voortgebracht, door de natuurlijke selectie zijn gestuurd.

Ik vroeg hem of hij in het vak Godsdienst ook Godsdienst had gekregen.  Niet veel van gezien dit jaar, was het antwoord.

Deze leraar had volgens mij beter Zedenleer als vak gekozen. Of Biologie.

 

 

12 september 2007

same old same old

Het schooljaar is twee weken oud en we hebben al gehad :

-een malcontente zoon wegens saaie klas en een paar vervelende leerkrachten.

-een zeurende zoon wegens op dag 3 al 3 uur huiswerk.

-een dochter met verschillende schaafwonden en blauwe plekken van vallen van het klimrek en een snotneus (gele snot!).

-elke dag 6 tekeningen, allemaal verplicht te bewaren van Vogel .

-een luizenplaag, dus weeral alle dagen vlechten en inspuiten met het stinkende doch tot op heden efficiënte spul van de bioshop ter preventie.

Kortom, niks nieuws onder de zon.

17 juni 2007

Het schoolfeest.

In negen jaar was het nog nooit slecht weer geweest op het schoolfeest.  Ik moet u zeker niet vertellen hoe het dit jaar was?  Van mijn leven ben ik nog niet zo nat geweest, want hoosbui of niet, ik moest toezien dat de kraampjes bemand waren en bleven en over en weer hollen voor vanalles en nog wat.

De enige 3 minuten zon die we gezien hebben, waren tijdens het optreden van Vogeltjes klas.  Echtig waar.  Ik heb de bewijzen op de camera staan.

Onnodig te zeggen dat ik weer tranen met tuiten gehuild heb toen mijn Vogeltje ten tonele verscheen.  En mijn mama ook natuurlijk.  Heerlijk.

Ondanks het miserabele weer, waren de verdiensten goed en zijn de mensen lang gebleven.  En de kinderen, die maalden niet om wat regen. 

Toch nog een geslaagde dag dus, alhoewel vandaag menig vloek mij ontsnapt is bij het droge, bijwijlen zelfs zeer zonnige, weerbeeld.

21 mei 2007

Werk

Uw huisvrouw heeft quasi de hele dag gewerkt.  Meer nog, ze is nog bezig.  En nee, ik heb geen betaald emplooi aangepakt maar ik heb besloten het programma-annex-advertentieboekje voor ons schoolfeest zelf te maken.  Want anders moesten we een wildvreemde buurman van een OClid , die het uit de goedheid van zijn hart wou doen, lastigvallen met deze toch wel monsterlijke klus.

Het gaat mij dagen en dagen werk kosten, maar zoals Geliefde altijd zegt : 'het is niet dat ge iets beters te doen hebt.'  Vandaar dat ik vandaag de moed in handen heb genomen om mij op PDF, scanner en nog vanalle onbekende terreinen te storten.

Onverhoopt succesvol, al zeg ik het zelf.  Er is een graficus aan mij verloren gegaan. Dus als u de komende dagen weinig van mij hoort, dan is het omdat ik worstel met Het Boekje.  Als ik maar geen burn-out heb binnenkort.  Ik voel hem precies al opkomen.

24 april 2007

Bedelen

Voor het programmaboekje van het schoolfeest moet het OC advertenties gaan ronselen. Dat wil zeggen in winkels waar je al eens komt, vragen of ze een half dan wel een heel blad willen kopen om reclame van hun winkel op te zetten.

Eerst ging ik naar de kinderwinkel. Daar is Vogeltje 3 T-shirts en een nief sjakosj rijker geworden. En het OC een advertentie.

Dan naar een dameswinkel. Daar ben ik een lange rok en 2 bloeskes tegengekomen en VERGEET ik om de advertentie te vragen, in mijn euforie over nog een lange rok. Moet ik nog eens terug helaas maar niet echt helaas.

Bij de juwelier heb ik mij gelukkig kunnen inhouden alhoewel ik wel opzichtig met mijn daar aangekochte horloge gezwierd heb. En die heeft zelfs een grotere advertentie als verleden jaar gevraagd.

Maar eigenlijk had ik beter de advertenties zelf betaald, als ik zo de rekening eens maak.

Bedelen is alleszins niet leuk, zelfs niet als het voor het goede doel is. Maar nu ik toch bezig ben : niemand tombolaprijzen of gadgets te veel?

29 maart 2007

Paasmarkt en boodschap uit het hiernamaals

Paasmarkt op school en dat betekende voor het OC hapjes maken en drankjes schenken. En beide presenteren aan de hordes ouders en kinderen die tussen de geknutselde koopwaren liepen. Ik ben er moe van.  Lang geleden natuurlijk dat ik nog eens 3 uur aan een stuk 'gewerkt' heb ;)  Ik ben dan ook als laatste gebleven met nog één andere mama om af te wassen en op te ruimen.  En ijverig te speuren naar weggesmeten coctailprikkers in de gang want daar zag mijn immer neurotische geest weer uitgestoken ogen van komen als de kleuters die morgen zouden oprapen.

Toen ik thuiskwam,wachtte mij nog een prettige verrassing in de vorm van een boodschap op Belgacom Messenger, de gratis boodschappendienst van Belgacom.  De boodschap luidde als volgt : 'Van Mieke , voor bazinnetje. Prietpriet, ik ben prietpriet hier heel gelukkig, prietpriet. ' Ingesproken met een uitgesproken parkietenstem. Merci Vriendin K. om mij weer te laten rollen van het lachen

Ik wou nog een foto posten van een aantal Kunstwerken die Vogeltje samen met bomma gekocht heeft op de paasmarkt, maar mijn kodak is plat en de oplader zoek.  Zucht.  Is het  niet het kabeltje dan is het wel dat.  Extreem irritant .Prietpriet.

 

03 maart 2007

Wafels

Communicatie en openheid, dat is de slagzin van de directeur van onze school. Dus niks deed vermoeden dat, toen ik en 4 andere moeders aan het wachten waren op de wafeltjes van de wafelslag om ze over de klassen en kinderen te verdelen, er daar wel eens iets zou kunnen mislopen.  Van half negen tot tien hebben wij braaf verpoosd in de leraarskamer.  Want de wafels gingen tussen 9 en 10 aankomen.

Dan zijn we de bestelbonnen maar al op de zakken gaan plakken.  Na een telefoon naar de directeur die ook van niks meer wist.  Om half elf bel ik naar de wafelfabrikant.  Die deelde mij mede dat de wafels pas voorzien waren voor komende maandag.

Iedereen verontwaardigd naar huis dus.  Daar bel ik met de secretaresse van onze directeur.  Ja, zei ze, 5/3 dat klopt, ik heb dat schriftelijk doorgegeven aan de directeur.

Aan de communicatie moet dus duidelijk nog gewerkt worden.  Kon ik nu maar in oprechte verontwaardiging uitroepen dat ik écht wel wat beters te doen heb dan te wachten op niet verschijnende wafels.  Helaas is dat niet echt waar. 

13 februari 2007

Dat kan tellen

Ik moet vanavond naar de Valk en het enige wat ik eigenlijk zou willen is in mijn bed kruipen met een boekje. Aaaarggghhh wat ben ik het beu, dat is nu al weken dat de ene verkoudheid na de andere miserie zich aandient.

Al een paar dagen is het mijn keel, extra fijn om keelpijn te hebben als je ook nog regelmatig moet hoesten.

Geliefde zou wel in mijn plaats gaan als ik het vroeg, maar hij is verleden dindsdag al voor mij gegaan en het lusteloos in de zetel hangen brengt toch niet op blijkbaar.

Alhoewel, lusteloos? Ik ben vandaag even de laatste briefjes voor de wafelslag gaan halen en ik die dacht dat ik het meeste werk al gedaan had kwam zeer bedrogen uit. Hopen, wat zeg ik pàkken bestellingen waren er nog die ondergetekende allemaal mocht in lijst zetten(choco-, vanille- of boterwafeltjes) en het bijbehorende geld tellen. De pipo's die het gepresteerd hebbben om zelfs in 5-cent stukjes te betalen mogen rekenen op vervloekingen allerhande. Wel 1335 euro's moesten geteld. Gelukkig klopte alles zodat ik geen 18 keer optenief ben moeten beginnen. De geneugten van het OC daarentegen zijn niet te tellen én onbetaalbaar. Binnenkort 267 dozen wafels distribueren aan de bijbehorende kleuters. Fijn, fijn. Het is toch leuk om zulke vooruitzichten te hebben. Maar zoals Geliefde, zoals steeds zeer tactvol, zegt : ge hebt toch niks beters te doen. Wat ik waag om te betwijfelen maar ala.

12 februari 2007

Lege school

Vanochtend word ik met een schok wakker om 08.00h. Ruim een half uur te laat dus. In een paniekreactie schiet ik uit bed en op de overloop gekomen zie ik nog juist Zoon beneden vertrekken.

Waarom heeft niemand mij wakker gemaakt? Zeg ik nog zielig. Hij lacht en gaat door. Vogel slaapt nog, dus ik besluit dat het toch niet meer gaat lukken om op tijd op school te komen en kruip er dan maar terug bij. Een kwartiertje later is ze wakker en staan we toch maar op. Ik zeg haar dat ze vanmiddag naar school moet, dan heeft ze toch haar gebruikelijk halve dag gehad.

Na het ontbijt zet ik de computer aan. Geen internet. Vreemd want ik heb wel een ip-adres en verbinding met de router. Ik zet hem tig keer af en aan maar niks. Zoon zijn computer geeft hetzelfde resultaat. Dan maar naar Belgacom gebeld en daar zegt een bandje dat er technische problemen zijn. Geen internet dan maar. Gek hoe een mens zich opeens afgesloten van de wereld voelt. En hoeveel keer je de plotse drang voelt om iets op te zoeken en dan met een Verdomme tot de conclusie komt dat het niet gaat. Om maar te zeggen dat ik duidelijk compleet verslaafd ben.

Om iets na één uur vertrek ik met Vogeltje naar school. Op de speelplaats zouden normaal een 80-tal kindjes moeten rondlopen, nu zie ik daar nog geen derde van. De mevrouw van de middagbewaking zegt mij dat ze allemaal ziek zijn. Ik moet nog iets afgeven aan een juf dus ga ik even met Vogeltje naar binnen. Daar hoor ik dat er ook 3 juffen ziek zijn, waaronder de hare. En dat het er een broeinest van griep en buikgriep is. Dan is de keuze zeker vlug gemaakt, alhoewel dat al het plan was van zodra ik de kaalslag op de speelplaats zag : ik neem Vogel mee terug naar huis.

En morgen gaat ze zeker ook nog niet, het is hier al erg genoeg met al ons gehoest, dankuwel.

Morgen slapen we dus weer uit, maar dit keer met opzet.

En tinternet marcheert terug, van 15h. Oef, ik ben gestopt met bibberen.

13 november 2006

Carrière

Sinds begin dit jaar doen 3 mama's waaronder ikzelf de taken die een voorzitter van het OC zou moeten doen wegens vertrek naar het buitenland van de vorige voorzitter.

Maar 2 van die mama's (waaronder NIET ikzelf) hebben drukke andere bezigheden. Ik kreeg vanochtend een telefoontje waarin mij gevraagd werd om het voorzitterschap alleen op te nemen. Ook al omdat een boot met drie kapiteins voor verwarring en mogelijk schipbreuk zorgt.

Ik, die vorig jaar zelfs enkel in het OC ging om dan voorrang te krijgen om mee te gaan bij schooluitstappen, maak zowaar nog carrière. Heel onverwacht moet ik zeggen, maar ook in dank aanvaard. Want het is nuttig werk, die vinger in de pap van de school van je kind. Maar o wat een administratie, georganiseer en gevergader. Zelfs nu al, zonder mijn promotie.

De kaften met de échte administratie zijn mij ook al beloofd, ik ruim morgen alvast mijn bureau op om plaats te maken. Voorzitter begot, wie had het kunnen denken.